Прочитај ми чланак

СКАНДАЛОЗНО Усташа Шимунић о Сулејманију: Био је брз, али није био довољно брз

0

Бивши репрезентативац Хрватске Јосип Шимунић је у изјави за аустралијске медије проговорио о конктроверзном фаулу над Миралемом Сулејманијем.

Ускоро ће шест година од ужасног старта Јосипа Шимунића над Миралемом Сулејманијем на Маракани на утакмици квалификација за Светско првенство између репрезентација Србије и Хрватске.

„Орловима“ је била потребна победа како би остали у трци за пласман на Мундијал, а када је Миралем Сулејмани кренуо по гол у „отворену контру“ у 80. минуту, при резултату 1:1, десио се један од ужаснијих стартова коме је сведочила београдска „Маракана“.

Хрват је крвнички уклизао Сулејманију кога није могао да стигне и на тај начин спречио готово чист гол. Одмах после утакмице Хрват се јавно извинуо Сулејманију због старта, али питање је колико је то било искрено пошто је све шокирао својом изјавом на једној аустралијској радио станици.

„Био је брз, али није био довољно брз!“, казао је Шимунић који је у једном од претходних интервјуа казао да би упркос црвеном картону и повреди ривала – то поновио исто.

Овим ремијем Хрватска је изборила пласман на СП, где се додуше и није прославила. Шимунић је после овог меча у Београду забележио само још један наступ за национални тим, али пре свега због казне УЕФА која се односила на Усташки поклич овог фудбалског ветерана.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!