Прочитај ми чланак

СКАНДАЛОЗАН ТРАНСПАРЕНТ У АЛБАНСКОЈ ЛИГИ Мртав Грк, једно ђубре мање (ФОТО)

0

Група присталица ФК Партизани из Тиране на мечу против Скендербега истакла морбидну поруку која алудира на недавно убиство Константиноса Касифаса.

Утакмица албанске лиге између Партизана из Тиране и Скендербега остала је у сенци скандалозног транспарента навијача домаћег тима, а има везе са недавно убијеним Грком Константиносом Касифасом у једном албанском селу.

Касифаса је усмртила албанска полиција, међутим оно што је исто тако узнемирујуће је да су његово страдање искористили навијачи Тиране да истакну морбидну поруку: „Мртав Грк, једно ђубре мање“.

У Грчкој су згрожени оваквим гестом, поново су се Албанци нашли на удару, па је морао да се огласи Олси Рама, брат премијера Едија који обавља функцију директора клуба из Тиране.

– Чим се банер појавио на том делу трибина, одмах смо реаговали, позвао сам истог момента нашег портпарола да оде доле и нареди да га уклоне. Био је истакнут врло кратко, али је и то довољно да нас алармира и за убудуће. Наш циљ, наш посао је само фудбал и ништа више ван тога – рекао је Рама у изјави грчким медијима.

Ипак, особе које су у дело спровеле овако гнусну идеју нису приведене и санкционисане.

– Нажалост, стадион није покривен сигурносним камерама да бисмо могли да лоцирамо изгреднике. Тражили смо их, испитивали бројне навијаче. Наши ултраси су нам рекли да они немају никакве везе са тим транспарентом. Тај који има нам је направио проблем, али сматрамо да је то само издвојен случај, не и став већине.

Рама је поручио да таквим екстремистима није место на стадиону, мада остаје мучан утисак због заиста језиве поруке која је послата.

-Такци националисти и екстреми немају места на нашем стадиону. Ми са тиме немамо везе и не желимо такве индивидуе на нашим трибинама. Они не представљају нас и то кажемо јасно и гласно. У сарадњи са властима, ако постоји начин да нађемо одговорне за писање транспарента, пронаћи ћемо их.