Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ у ХРВАТСКОЈ Навијачи Хајдука скандирали „УБИЈ СРБИНА“ у дербију првенства

0

У дербију хрватског првенства Ријека и Хајдук из Сплита одиграли су меч без победника. Резултат је био 1:1, а утакмицу је обележило скандирање са трибина.

Навијачи сплитског Хајдука узвикивали су у Ријеци „Убиј Србина“, а на ограду трибина окачили су велики транспарент са натписом „Непријатељ број један“.

Чланови навијачке групе „Торцида“ узвикивали су и „Ријечки Срби“, а навијачи домаће екипеодговорили су им само саркастичним аплаузом, преноси хрватски портал „Индекс“.

На трибинама стадиона „Рујевица“, нашло се око 350 чланова „Торциде“, који су били обучени у црно и носили су мајице са натписом „новинари црви“.

Што се тиче дешавања на терену, Франко Андријашевић је донео предност Ријеци у 31. минуту, а коначан резултат поставио је Тонио Теклић у 78. минуту.

Ово није први пут да се Србија и њен народ налазе на удару хрватских навијача:

Крајем 2016. године, у дербију хрватског првенства Хајдук је у Сплиту дочекао Динамо, а навијачи домаће екипе изразили су своје мишљење о потенцијалном оснивању балканске лиге. То су ућинили повицима „Убиј Србина“, „Србе на врбе“ и „За дом спремни“.

Само пар месеци касније, КК Партизан је играо против Цедевите, а навијаче црно-белих напала је група хулигана у кафићу близу хале.

У мају 2018. Црвена звезда је прославила освајање титуле и тим поводом је привукла велики број навијача. Група из Словеније, враћала се кући из Београда, а приликом проласка кроз Хрватску напала их је група навијача Динамо Загреба.

У плејофу квалификација за Лигу шампиона прошле сезоне састали су се Јанг Бојс и Динамо Загреб. Приликом гостовања у Берну, Динамови навијачи су се скандалозно понашали, а и тада су на тапету били Срби.

У фебруару ове године, ватерполисти Црвене звезде требали су да одиграју утакмицу 13. кола регионалне лиге против Морнара, али она је отказана, пошто је група хулигана физички напала неколико ватерполиста београдског клуба. Звездин голман спасао се скочивши у хладно море.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!