Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ ПОТРЕСА АМЕРИКУ: Због Србина се дигао чак и ФБИ! (ВИДЕО)

0

Бисер српске кошарке Балша Копривица део је скандала у америчкој кошарци, након што је откривено да је легендарни тренер Рик Питино плаћао младе таленте да дођу у колеџ у ком он ради.

Велики скандал потресао је америчку колеџ кошарку, а најпознатији учесник у великој превари је легендарни тренер колеџа Лујвил Рик Питино.

Човек који једини има НЦАА титуле са два различита универзитета, а са три играо финале, нашао се под истрагом ФБИ због финансијских малверзација. А у целу причу умешан је и екстраталентовани српски кошаркаш Балша Копривица на школовању у САД.

Син некадашњег аса Партизана Славише Копривице последњих месеци бира колеџ у ком ће наставити школовање и где ће наставити блиставу каријеру.

И баш кад је изгледало да је избор пао на Лујвил, избио је скандал неслућених размера.

О чему се ради? Колеџ спорт у САД има строго правило да играчи не смеју да буду плаћени, а испоставља се да је Питино пронашао начин да заобиђе то правило. И то је радио толико дуго да га је ФБИ „узео на нишан“ и раскринкао његове малверзације. Питино је, наиме, помоћу „Адидаса“, позамашним сумама привлачио младе играче у свој колеџ. „Пао“ је код Брајана Боувена, чијој је породици искеширао 100.000 долара на црно, а обавеза играча је да касније постане промотер немачког гиганта. Уз Боувена већ је готово направио Дрим-тим за 2018. са Анфернијем Симонсом, Кортнијем Ремзијем, Ромеом Ленгфордом, те нашим Копривицом.

Балша је недавно прешао из школе Форт Лодердејл, која је везана за „Најкијев“ програм у школу Виндермер преп, која је везана за „Адидас“, а због тога је ухапшен руководилац програма Бред Огустин. Сада је извесно да од Дрим-тима неће бити ништа, а сви играчи су се већ дали у потрагу за новим колеџима.

Тајни снимак са састанка
НЕКА СВИ ДОБИЈУ НОВЦА КОЛИКО ИМ ТРЕБА

До јавности су стигли бројни детаљи истраге, међу којима и снимак који се тиче нашег кошаркаша. На састанку у соби једног хотела у Лас Вегасу прерушени агент ФБИ је снимао разговор о Балши у којем су учествовали Бред Огустин, агент Крис Доукинс и помоћни тренер Лујвила.

– Мајка је у фазону „потребан нам је новац“. Најважнија ствар је да се постарате да Бред сваког месеца добије онолико колико му је потребно – рекао је Доукинс, да би Огустин поручио:

– Сва моја деца ће бити „Адидасова“ деца ако се постарате за то. Обећавам. Види, нико нема већа му*а од Питина. Потребно је само да узме телефон, позове некога тамо и каже да се постарају за његову децу!

БАЛША КОПРИВИЦА

Датум рођења: 1. мај 2000.
Место рођења: Београд
Висина: 214 цм
Тежина: 100 кг
Позиција: центар
Школа: Виндермер преп