Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ: Новак Ђоковић дисквалификован са УС опена! (ВИДЕО)

0

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић случајно је погодио линијског судију лоптицом ма мечу УС опена, након чега су се зачули јауци. Након тога, донета је одлука о његовој дисквалификацији са УС опена, што је шокирало свет.


При резултату 6:5 за Шпанца који је направио брејк, Новак је разочарано ударио лоптицу у страну и она је случајно погодила линијског судију. Од ударца лоптице, судија је пала на терен и изгледало је да има проблеме са дисањем.

Новак је одмах притрчао да помогне као што се види на фотографији.

Због тога је Србин дисквалификован са гренд слема после десетак минута већања.

Новак се након несмотреног потеза извинио судији, али је одлука упркос томе била брутална и ригорозна.

Одлука је крајње невероватна и многи Новакови фанови дуго неће моћи да поверују да је ово одлучено.

Ово је преседан у светском тенису, да светски број један буде избачен на овај начин, па се поставља питање да ли је понашање организатора и судија на месту и због чега баш Новаку ово да се догоди, што ниједном другом броју један није на гренд слему!

Јасно је да тенисери који имају овакве испаде на мечевима добију опомену, изгубе поен или нешто слично, али баш дисквалификација – то се заиста ретко виђа. Нарочито ако је у питању тенисер из светског врха. Нарочито ако је у питању играч који је на првом месту АТП листе.

Општи утисак је да је срамота овако се понашати према најбољем тенисеру света и једном од најбољих свих времена, нарочито имајући у виду да Србин није намерно то учинио.

Најбољи рекет света је у досадашњем току турнира био убедљив против Дамира Џумхура (3:0), Кајла Едмунда (3:1) и Јан-Ленарда Штруфа (3:0).

Ђоковић је тренутно председник Савета играча, а пре неколико дана се појавила инфомација коју је пренео Њујорк Тајмс, да је српски тенисер одлучио да поднесе оставку на ту функцију, јер је незадовољан статусом који играчи имају и да ће основати нову Унију играча.

Да ли је и то један од разлога лошег третмана, па су му само чекали да се нешто овако догоди?