Прочитај ми чланак

Скандал какав није забележен: Албанце боли доминација Новака, хаковали налог АТП

0

Свашта смо могли да видимо на интернету протеклих година, отуда и не чуди што се о сајбер сигурности толико говори. Ипак, чини да тај проблем нису решили ни у АТП.

У уторак ујутру је хакован налог АТП на X (бивши Твитер), а онда су хакери одлучили да поставе фотографију која представља провокацију за све остале и слављење сопствене земље за њих саме.

Поставили су фотографију са дроном са сликом „Велике Албаније“, истим дроном који је прекинуо раније меч Србије и Албаније 2014. године пре него што је штопер Стефан Митровић скочио и скинуо заставу.

Мартин Еткинскон, главни судија сусрета, прекинуо је меч, а регистрован је 3:0 у користи „орлова“. Ипак, није било користи од тога јер су Србији одузета три бода.

И онда девет година касније се иста фотографија појавила на X налогу АТП.

Повод за овај потез је чињеница да Албанци славе дан државности, па су то желели да прославе скандалом.

Није случајно изабран АТП јер је управо Србин Новак Ђоковић најбољи тенисер у историји. Ипак, за разлику од ове објаве која је убрзо обрисана, то неће моћи да се деси. Историја ће заувек памтити оно што је урадио.

Јадни су овакви покушаји да се скрене пажња. Ипак, дуго ће се још говорити о успесима српских играча. Па, можда догодине могу да понове овакав подли потез. То и даље неће променити историју.