Прочитај ми чланак

СЈАЈНИ МИТРОВИЋ ПРОДУЖИО НАДУ ОРЛОВИМА: Србија се коцкала, али победила Литванију

0

Репрезентација Србије головима Александра Митровића победила је Литванију у Виљнусу 2:1, чиме је задржала наду да кроз квалификације може до Европског првенства.

Од специјалног извештача Курира из Виљнуса Милоша Бјелинића!

С обзиром на то да је истовремено Украјина у Кијеву савладала Португал 2:1, „орлови“ и даље имају шансу да се домогну другог места у Групи Б и пласмана на ЕВРО 2020.

Украјинци су оверили пласман на континентални шампионат, налазе се на првом месту са 16 бодова из шест мечева, док са утакмицом мање Португал има 11 бодова, а Србија десет.

Да би „орлови“ избегли одлазак у бараж у марту следеће године, морају да добију последња два меча у Групи Б, оба као домаћини, против Луксембурга и Украјине, а да притом Португал не савлада или Литванију код куће или Луксембург у гостима. Тешко, али не и немогуће.

Изабраници Љубише Тумбаковића су оправдали улогу фаворита у Виљнусу, али су се коцкали и упркос вођству од 2:0 умало испустили победу.

„Орлови“ су од старта били бољи ривал, што се и очекивали, али домаћин није био безопасан.

Наша репрезентација је коначно сломила отпор Литванаца у уводу другог полувремена погоцима Александра Митровића у кратком размаку – у 49. и 53. минуту. У оба случаја асистент је био Адем Љајић.

Имали су гости недуго затим шансу да увећају предност, али је ударац Немање Радоњића зауставио голман Черниаускас.

А онда је уследио необјашњив пад у игри српског тима…

Литванци су то искористили у 79. минуту првим голом Казлаускаса у дресу националног тима.

А када је у 88. минуту Митровић пропустио шансу да упише хет-трик, домаћин је то могао да казни пет минута касније, када се затресла мрежа гола Марка Дмитровића, али срећом по „орлове“, са спољње стране.

На крају, Србија је и даље у игри за друго место! Навијаћемо 14. новембра за „орлове“ и Литванце, а три дана касније поново за Србију, али и Луксембург.

Као што је Тумбаковић изјавио уочи меча у Виљнусу:

„Чуда се догађају, а ми морамо да урадимо што је до нас“!

ТОК МЕЧА:

КРАЈ – 1:2!

90+3. минут – Велика шанса за Литванију! Домаћин погађа спољни део мреже.

88. минут – Велика шанса за Митровића! Радоњић је одлично центрирао, Митровић шутирао главом, али право у голмана Черниаускаса.

85. минут – Љајић је напустио игру, ушао је Гудељ.

81. минут – Жути картон за Љајића због прекршаја.

79. минут – 1:2! Казлаускас посе само седам минута у игри постиже гол и уноси неизвесност у завршницу. Прошао је по левој страни и гађао и погодио ближи угао Дмитровићевог гола. Казлаускас је ово првенац у дресу репрезентације.

72. минут – Лукић је заменио Миливојевића.

69. минут – Шанса за Србију! Севнула је контра „орлова“, Радоњић је искористио брзину, претрчао чувара, улетео у казнени простор и шутирао, али је голман Черниаускас био сигуран.

53. минут – ГООООООЛ! Нови гол Митровића, на сличан начин као први. Подсетимо, литвански преводилац на званичној конференцији за овај меч представио је Митровића као Митровичијуса!

49. минут – ГООООООЛ! Митровић погађа на асистенцију Љајића који је пробио по десној страни и центрирао српском шпицу коме није било тешко да погоди!

46. минут – Почео је други део игре!

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ:

45. минут – Пробала је Србија поново после корнера, највиши смо били у скоку, али лопта опет иде преко пречке. Судија је свирао крај првог полувремена!

44. минут – Пробао је Коларов из даљине, али голман Литваније поново је одбранио. Био је мало несигуран, али безопасно за домаћина.

Навијачи Србије и Русије навијају заједно, са трибина се може чути – Косово је Србија!

35. минут – После грешке одбране Орлова пробао је нападач Литваније из даљине шутем, али Дмитровић је био на месту. Само неколико секунди касније нова прилика за нападача Литваније после центаршута, пробао је главом Матуклевициус, али лопта иде поред леве стативе гола Србије!

29. минут – Нова одлична прилика за Србију! Пробао је Митровић главом после центаршута Миленковића, али је поново на месту био голман домаћина који је спречио вођство Србије.

18. минут – Пробао је Коларов из прекида са десне стране искоса, али погодио је само спољни део мреже!

15. минут – Пробали су Литванци из контре, али нису успели да упуте шут. Делолвало је веома опасно, наши фудбалери су се превише опустили.

4. минут – Сјајна прилика за Србију. Лопта се одбила до Радоњића који је избио сам испред голмана домаћина који је изашао као победник. Пробао је у наставку акције Костић, али је погодио Радонића који је био на земљи.

3. минут – Пробио је Радоњић, убацио у петерац за МИтровића, али на време је реаговала одбрана домаћина.

1. минут – Утакмица је почела! Послушајте интонирање националне химне у срцу Литваније.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!