Прочитај ми чланак

Шиптари прете Ђоковићу: Може да дође као туриста, ако буде вређао…

0

Новак Ђоковић је недавно дао интервју за Коријере дела Сера и тада га је новинар подсетио на то да је Срђан Ђоковић, отац тенисера, из Звечана на КиМ.

„А сада ја желим да се вратим на Косово, са супругом Јеленом, да тамо крстимо нашу децу, осмогодишњег Стефана и петогодишњу Тару. Знам да је та тема веома осетљива. Да сукоб и даље постоји, тренутно не са оружјем, али се осец́а напетост. Не желим да се бавим политиком, али за сваког Србина Косово је срце, оно је центар наше културе, нашег идентитета, наше традиције, наше вере“, рекао је Новак.

На то је реаговао Хајрула Чеку, министар културе у такозваној држави Косово који је рекао да „нема вакцине, нема уласка“, алудирајући на Ђоковићев вакцинални статус у вези са коронавирусом.

Недуго након тога Астрит Затрићи, помоћник израелског амбасадора Тамара Зива на Косову и Метохији, упутио је ружан коментар на рачун читавог српског народа и Устава Србије који не признаје ту територију као независну.

„Новак Ђоковић је рекао да би волео да дође на Косово и да крсти своју децу. Република Косово је глобално позната по гостопримству које пружа страним туристима“, написао је Затрићи.

Наизвајући Ђоковића страним туристом у сопственој земљи, од које су Албанци хтели да се отцепе проглашавањем једностране независности 2008, није једини неуместан коментар који је Затрићи упутио.

„Може да дође као било који страни туриста који долази у Републику Косово. Ако буде провоцирао или вређао када дође, онда ће себи затворити врата Косова у будућности“, рекао је Затрићи.