Прочитај ми чланак

ШИПТАРИ НА СТУБУ СРАМА!Лажни Швајцарци Џака и Шаћири означени као главни кривци…

0

Албанци Гранит Џака и Ђердан Шаћири главни су кривци за испадање Швајцарске са Светског првенства у Русији, убеђени су швајцарски навијачи, али и многи фудбалски стручњаци

Џака је означен као главни кривац за примљени гол, јер је олако „пао“ на фору Емила Форсберга, а осим тога, истиче се његова очајна игра на средини, да је увек каснио да „затвори“, као и да његова додавања нису била продуктивна. Везни играч Арсенала истакнут је на стуб срама и окарактерисан као „срамота“ и „фолирант“.

Швајцарски Блик доноси текст са насловом „Пале су маске у тиму“, а први на удару су лажни Швајцарци.

Они који су имали огромно самопоуздање и за које се тврдило да су играчи светске класе, су подбацили – Гранит Џака и Ђердан Шаћири. Нису имали никакав утицај и јасно је да они нису лидери, стоји у тексту Блика.

Некадашњи фудбалер Манчестер јунајтеда и Евертона Фил невил је имао шта да каже о Џаки.

– За тај гол, он је срамота. Отишао је на под и пустио Форсберга да га лако прође. Вероватно је седео у свлачионици и мислио „Добро сам одиграо данас, имао сам неколико бочних пасова ка саиграчима“. То гледамо из недеље у недељу у Арсеналу, недостатак дисциплине. Коштао је свој тим гола. Није ништа урадио, он је фолирант – рекао је Невил, преноси „Мирор“.

Са његовим коментарима сложио се и Џермејн Џенас, који је рекао да Џака мора да ради више да би утицао на игру.

– Један од великих проблема са њим је што мора да одлучи шта ће да буде. Ако жели да иде дубоко и дође до лопте, мора да се гура као Канте. На крају мора да креира. Он само плута около и не ради ништа – истакао је Џенас.