СИПАЛИ СУ НОВАКУ АЛКОХОЛ, А ОНДА… Уследила је реакција шампиона за памћење!

0

Новак Ђоковић је, са остатком репрезентације Србије, бурно прославио освајање АТП купа, али иако је то славље видела цела планета - један детаљ је многима промакао.

Наиме, након што је после пораза Лајовића од Агута Ноле победио великог ривала, Рафаела Надала, а онда се вратио на терен да са Виктором Троицким оствари кључни тријумф у дублу, наши тенисери су у свлачионици најпре запевали „Марш на Дрину“, а онда и Видовдан, са све рефреном „… ко да ми отме из моје душе Косово?“. Због тога га је приштински амбасадор извређао, уз излив мржење и речи да се ради о примитивцу и националисти, а прилично отворено је реаговао и Нолетов отац, Срђан Ђоковић.

Teniska reprezentacija Srbija, Foto: Printscreen/Twitter

Новак Ђоковић је, међутим, у центру пажње и због још нечег. На снимку који је Асоцијација тениских професионалаца забележила у свлачионици „орлова“, види се како уз певање „Марша на Дрину“ сви чланови наше националне селекције држе у руци спремну чашу шампањца, како би се прославио велики успех. И… Када су наздравили, сви су, онако еуфорични, одмах узели по гутљај пре него што се наставило са песмом – али не и Новак:

Ђоковић је после наздрављања чашу одложио на сто, па наставио да пева чувену песму о херојству из одбране отаџбине 1914. године, не узевши ни кап алкохола. Чак и тада, када су га емоције преплавиле, а који трен раније је заплакао због овог успеха српског спорта, показао је колики је шампион. Славље – да, али алкохол – не. Чак ни да је у напрстак сипан.

Уздржање од онога што уме да прија, али није корисно је, уосталом, и један од основних постулата његовог приступа спорту. Зато је, ваљда, ту и где јесте. На врху.