Прочитај ми чланак

СИМУЛТАНКА БОГДАНОВИЋА – Србија боља од Италије за прво место у групи! (ВИДЕО)

0

Кошаркашка репрезентација Србије победила је Италију 92:77, у трећем колу групе Д Светског првенства у Кини.

Изабраници Александра Ђорђевића остварили су веома важан тријумф и као првопласирана екипа иду у другу фазу такмичења, у којој ће играти против Шпаније и Порторика.

Foto: FIBA

Наши кошаркаши први меч играју у петак против Порториканаца, док се у недељу састаје са „црвеном фуријом“ у дуго ишчекиваном дуелу.

СП, треће коло, први дан:

Србија – Италија 92:77 (28:23, 19:22, 20:15, 22:20)

дворана: Међународни центар културе и спорта
судије: Андерсон (САД), Росо (Француска), Јунг (Тајван)

Србија: Бирчевић, Бјелица, Богдановић, Гудурић, Јовић, Јокић, Лучић, Марјановић, Мицић, Милутинов, Радуљица, Симоновић; Селектор: Ђорђевић,

Италија: Дела Вале, Белинели, Ђентиле, Билига, Витали, Галинари, Хекет, Филој, Теситори, Брукс, Абас, Датоме; Селектор: Мео Сакети.

„Орлови“ су победом над Италијом направили први корак ка четвртфиналу, пошто у другу фазу носе максималан учинак и имаће велику шансу да се нађу међу осам најбољих екипа Мундобаскета.

Најефикаснији у саставу вицешампиона света, Европе и Олимпијских игара био је Богдан Богдановић са 31 поеном, а пратили су га Јокић са 14 поена, шест скокова и четири асистенције и Радуљица са 12 поена.

„Азуре“ је предводио Данило Галинари са 26 поена.

Утакмица је отворена у добром ритму, играчи обе селекције били су расположени и током првих десет минута играло се углавном кош за кош. Пред крај деонице наши кошаркаши успели су да се мало одлепе и да на паузу оду са +5 (28:23).

Поседно активан у првој четвртини био је Богдан Богдановић, а у другој му се придружио Никола Јокић. Центар Денвер Нагетса био је нерешива енигма за Италијане и предност Србије брзо је била двоцифрена.

Ипак, Италијани нису дозволили тиму Александра Ђорђевића да направи велику разлику и на петнаестоминутну паузу отишло се с резултатом 50:42.

СП, треће коло, први дан:

Ангола – Филипини 84:81пп
Обала Слоноваче – Пољска 63:80
Јужна Кореја – Нигерија 66:108
Порторико – Тунис 67:64
Италија – Србија 92:77
14.00 Венецуела – Кина
14.30 Русија – Аргентина
14.30 Шпанија – Иран