Прочитај ми чланак

ШЕСТИ ПУТ ПРВАЦИ ЕВРОПЕ: Ливерпулови нападачи самлели ривала, тужан деби „певаца“

0

Фудбалери Ливерпула су по шести пут у историји прваци Европе јер су са 2:0 савладали Тотенхем у финалу Лиге шампиона.

Како је само почео дуел у Мадриду, 25 секунда и одмах пенал. Центрирао је Сане, лопта је погодила у руку Сисока и главни судија није имао дилему – показао је на белу тачку.

На 11 метара је лопту поставио Мохамед Салах, деловало је да је нервоан, дуго се чекало да крене ка лопти, али је његов ударац био неухватљив за Уга Лориса.

Француз је остао замало „кратак“, па је Салах могао да крене са слављем. И од тада се потпуно променио ритам меча, уместо да се сусрет отвори, све је стало.

Тотенхем је био шокиран, нападао је спорадично, али су и Сон и Кејн били потпуно одсечени. Са друге стране, „Црени“ су прилике вребали из контранапада.

О томе колико је прво полувреме било успаванка сведочи да је упад навијачице однео сву славу. Млада девојка је убрзо склоњена са терена, али је она била најзанимљивији детаљ на терену након пенала.

Пред крај првог дела игре је прави пројектил одапео Робертсон, али је Лорис показао да има сјајан рефлекс. Исрпужио се целом дужином и извукао ту лопту, иако је ишла само пола метра испод пречке.

Друго полувреме није донело промене у саставима, али су на терен ушли већ до 63. минута Милнер и Ориги. Белгијанац је заменио Роберта Фирмина који је реаговоао код Клопа незадовољан његовом одлуком, али су се страсти брзо смириле.

Колико је Тотенхем био „криминалан“ сведочи и чињеница да је први шут у оквир гола имао у 72. минуту! Деле Али је покушао, али траљаво, довољно да се навијачи увере да Алисон Бекер не спава на голу.

Али је имао још једну шансу неколико минута касније, али је тада главом шутирао пар метара изнад гола.

Бекер је показао да је хоботница на голу. Сон покушао, али је то сјајно одбранио Бразилац, само неколико секунди касније је тукао и Лукас Моура (који је нешто раније ушао у игру), али је поново бриљирао голман „Црвених“.

Ериксен је покушао из слободног ударца, али је и ово скинуо Бекер. Након тог корнера Сон је са пар метара промашио гол!

https://twitter.com/AltMedia4/status/1134926618407907328

И као што је то очекивано стигла је казна Ориги је погодио и стадион је полудео. Клопова казнена експедиција се са годину дана закашњена попела на кров Европе!

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!