Прочитај ми чланак

САВИЋ ВИШЕ НИЈЕ ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ: Савест и достојанство ми не дају мира, зато сам …

0

Нисам успео да повежем основне параметре за стварање тима и није било лако наћи вредности између личног система вредности, начина рада и схватања ватерполо игре са очекивањима - каже Савић

Најбољи ватерполо стручњак на свету Дејан Савић поднео је неопозиву оставку на месту тренера Црвене звезде.Савић је завршио други мандат међу црвено-белима одлуком да оде после елиминације у четвртфиналу Купа Србије од крагујевачког Радничког, што је описао као „морални чин“.

– После низа неуспеха и лоших резултата, као и елиминацијом из Купа Србије савест и достојанство ми не дају мира. То је разлог подношења неопозиве оставке. Нисам успео да повежем основне параметре за стварање тима и није било лако наћи компромис између личног система вредности, начина рада, као и схватања ватерполо игре с а оним што се од мене као тренера очекивало – рекао је Савић за „Спортски журнал“.

Актуелни селектор селекције Србије, са којом је освојио све што се могло освојити, преузео је одговорност за слабије резултате.

– На овај начин можда изазовем реакцију и буђење екипе која ће надам се показати квалитет у даљем такмичењу – поручио је Савић, који се захвалио управи на прилици и одлуку објаснио као морални чин, а не последицу исхитрене одлуке због сукоба, конфликта или неспоразума.

Савић се у другом мандату на клупи Звезде задржао 16 месеци, док је у првом био две године и у том периоду освојио две „дупле круне“ у Србији, Лигу шампиона и Суперкуп Европе.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!