Прочитај ми чланак

ШАМАРАЊЕ У 4 ЧИНА: Понижење какво тзв. Косово не памти! Шпанци сковали план…

0

Цео систем ангажован (национална телевизија, сви медији, савез, играчи) како би се Приштина спустила где јој је место и то је урађено на маестралан начин

Такозвана држава Косово враћена је на „фабричка подешавања“ у режији државе Шпаније! Тамошњи фудбалски савез сковао је детаљан план како ће сви понашати у двомечу са селекцијом из Приштине. И све је толико добро одрађено да нам не преостаје ништа друго осим да кажемо: алал вера, браћо Шпанци.

 

Ликовали су као нико никада, када су за ривала добили Шпанију, јер су верововали да ће то бити корак зближавања са званичним Мадридом. Размишљање УЕФА и ФИФА нас признају, па мораће и Шпанија наишло је на зид. Не морају, очито. Фудбалска федерација Шпаније направила је детаљан план за оба меча.

За почетак је договорено да тим са КиМ назива „Фудбалском федерацијом Косова“, да нема никавих званичних пријема и вечера са гостујућом делегацијом. Потом су у све укључени и медији који су избегавали у свим најавама да Косово назову државом.

Пуцали су од муке и провоцирали Шпанце

За време интонирања химне Шпаније на стадиону „Вадиљ Вокри“ развијена је велика косовска застава уз транспарент „Добродошли у Републику Косово“.

Очито је свима доле тешко пало негирање постојања те државе које су доживели на сваком кораку у Шпанији, па чак и у Приштини.

Шпанска национална телевизија (РТВЕ) забранила је да се уопште помене реч „Косово“ током преноса, а скраћеница за тзв. државу била је исписана малим словима! Да не помињемо да је искључен тон током химне такозване државе. То је било само прво полувреме понижења.

 

Наставак је уследио у Приштини! Прво на конференцији где Паоло Сарабија није желео да изговори „Косово“. Уследило је кроз пренос меча где су је коментатор тзв. Косово називао „локални тим“, „момци у плавом“, „екипа који носи плаве дресове“, „наш противник“…

Савршен план Шпанаца, одлично скован и још боље спроведен. Ликовање што ће Шпанци „морати“ да их признају доживело је фијаско и отишло у потпуно другу крајност.

БРОЈКЕ

0

пута поменута је реч „Косово“ у 180 минута преноса на шпанској државној телевизији

0

пута су шпански фудбалери изговорили „Косово“ на конференцијама везаним за меч