Прочитај ми чланак

САЛЕ НА КОСМЕТУ ПОРУЧИО СРБИМА: Пешке ћу вам донети пехар ако га освојимо у Кини

0

Делегација Кошаркашког савеза Србије, коју су чинили председник Предраг Даниловић, генерални секретар Дејан Томашевић, селектор Александар Ђорђевић и помоћни тренер Јовица Антонић посетила је општину Лепосавић, где их је угостио градоначелник тог града Зоран Тодић.

ФОТО КСС

– Желимо вам најпре пуно здравља и среће, а сигурни смо да успех неће изостати и да ћете се попети на кров света – рекао је Тодић.

После разговора са градоначелником, уследио је обилазак манастира Светог Василија Острошког, а након краћег задржавања у храму, посету су завршили на школском терену основне школе „Лепосавић“, где су свечано отворили традиционални 47. градски турнир у малом фудбалу „Пријатељство 2019“.

Делегацију КСС дочекале су пуне трибине, не само грађана Лепосавића, већ и грађана суседних градова. Око 2.000 људи је било присутно, а том приликом је интонирана и химна Србије.

– Хвала вам грађани Лепосавића. Ја сам овде први пут и прелепо се осећам. Оно што ја могу да вам поручим као бивши спортиста јесте да се дружите и уживате у турниру, то је другарство које стичете за цео живот. Желим вам пре свега лепо да се забавите и да слушате тренере. Хвала вам још једном…

Александар Ђорђевић, селектор Србије, био је видно узбуђен.

– Изузетно сам поносан што сам овде, хвала вам на позиву, хвала и на љубави и подршци коју нам пружате. Уз вашу помоћ, уз Божију помоћ надамо се да ћемо се вратити са медаљом. То ће бити и ваше одличје – закључио је Ђорђевић.

Он је на питање новинара да ли ће успех и евентуално освајање светског злата прославити са Србима на Косову, рекао:

– Пешке ћу вам пехар донети од прелаза до Лепосавића ако га освојимо…

Емоције није скривао ни генерални секретар Дејан Томашевић, који је истакао да се глас Срба са Косова мора чути како би и народ у остатку земље чуо са каквим се проблемима суочовају.

– Знамо колико нашем народу значи када освојимо неки медаљу и потрудићемо се да то буде и овог пута, а сигуран сам да ће сви репрезентативци на челу са селектором и свима нама врло радо прихватити да, како је Сале рекао, тај пехар донесемо пешке у Лепосавић – рекао је Томашевић.

https://twitter.com/srbininfo/status/1158065532333101062?s=20