Прочитај ми чланак

Сакраменто за два и по минута надокнадио 17 разлике и победио! (ВИДЕО)

0

Сакраменто Кингси остварили су преокрет који ће се препричавати.

Кингси су победили Минесота Тимбервулвсе на гостовању резултатом 133:129, после продужетка.

AP Photo/

Сакраменто је успео да надокнади укупно 27 разлике, то јест чак 17 поена заостатка на два и по минута до краја, дође до додатних пет минута, а онда и победи.

Бриљантну партију пружио је Немања Бјелица, који је имао 20 поена (7/10), девет скокова, осам асистенција, две украдене лопте и три блокаде.

Да би надокнадили поменуту разлику, Кингси су морали да крену лоше. Минесота је већ током прве четвртине дошла до 16 поена предности, а разлика је убрзо и увећана.

Изабраници Лука Волтона на полувреме су отишли са -18, а ни у трећој четвртини нису имали никакав одговор за расположене „вукове“.

Минесота је током треће четвртине имала и максималних 27 поена предности, а била је на +17 на два и по минута до краја. Тада је уследио нестваран преокрет.

Кингси су направили огромну серију, тројком Хилда дошли на -3 на 30 секунди до краја, а шут је затим промашио Ендрју Вигинс.

Диерон Фокс је фаулиран на 4,7 секунди до краја. Погодио је прво бацање, друго намерно промашио, а онда ухватио офанзивни скок и погодио за изједначење. Шут за победу је промашио Карл-Ентони Таунс.

Обе екипе су доста офанзивно ушле у продужетак, где их је сачекала нова драма.

НБА, ноћ између понедељка и уторка:
Детроит – Кливленд 100:115
Мајами – Орландо 113:92
Чикаго – Сан Антонио 110:109
Минесота – Сакраменто 129:133пп
Оклахома – Далас 97:107
Јута – Хјустон 117:126

У последњи минут се ушло нерешеним резултатом, а Кингси су преломили бољим извођењем бацања, те комплетирали потпуно незамислив преокрет.

Бади Хилд је био незаустављив са клупе са 42 поена (14/24). Фокс је имао 22 поена, шест скокова и седам асистенција, док је допринсо дао и Богдан Богдановић са 11 поена (4/11), и шест ухваћених лопти.

На другој страни Ендрју Вигинс је имао 36 поена, девет скокова и осам асистенција. Пратили су га Роберт Кавингтон са 24 и Таунс са 23 поена.