Прочитај ми чланак

Сакраменто на „српски погон“ – Богдановић и Бјелица срушили Портланд (ВИДЕО)

0

Кошаркаши Сакраменто Кингса победили су Портланд резултатом 117:99 уз сјајне партије српских кошаркаша Богдана Богдановића и Немање Бјелице.

Богдан Богдановић је имао још једно блиставо вече са 25 поена и 10 асистенција, док је Немања Бјелица убацио 19 поена и ухватио 12 скокова.

Дабл-дабл партије српских кошаркаша пропраћене су тријумфом Сакраменто Кингса у „Голден 1 Центру“ што је њихов 4. тријумф у последњих пет мечева.

Портланд је био веома добар у првом полувремену. Хасан Вајтсајд и Дејмиан Лилард су деловали незаустављиво у првом дванаестоминутном периоду, пошто су комбиновано убацили 14 поена, док је Богдан био најбоље расположени играч у љубичастом дресу.

Кингси су остали без Диерона Фокса који ће због повреде пропустити наредних неколико недеља, али се то на овом сусрету није осетило. „Узде“ су преузели српски кошаркаши и почетком другог периода приказали да силно желе победу пред својом публиком.

Коментатори су били у делиријуму после сјајних акција, асистенција без гледања и далекометних тројки, али су Лилард, Бејзмор и Мекалум успели да врате у живот госте из Орегона и на полувремену су имали предност 49:46.

Изабраници Лука Волтона су „самлели“ Портланд у трећој четвртини. Херисон Барнс, Бади Хилд и Немања Бјелица одлично су почели овај период, а Богдановић је тачно знао како да пронађе расположене саиграче и велика предност Кингса расла је из напада у напад.

Портланд је дао све од себе да се врати у меч, али све што су успели је да избегну убедљив пораз, пошто је меч завршен резултатом 107:99. Уз поменте партије Богдановића и Бјелице истакао се и Бади Хилд са 20 поена, док је 16 постигао Херисон Барнс. Што се тиче Портланда, ЛИлард је био предводник са 27 поена, а 24 имао је Си Џеј Мекалум, док је 17 постигао Хасан Вајтсајд.

Јокић недовољан против Јанга – Атланта шокирала Нагетсе!

Денвер је забележио шокантан пораз на домаћем паркету и прекинуо серију од четири победе у низу.

Нагетси су отворили меч са 12:0, а предност држали све до средине друге четвртине.

Атланта се одлепила серијом 18:4, а њихова предност је износила +13 у једном тренутку претпоследње деонице.

Домаћин је успео да се врати у живот, да у једном тренутку изједначи, али изгледних шанси за преокрет није било.

Јокић је имао солидно вече за своје стандарде са 20 поена, шест скокова и седам асистенција, уз исподпросечних 7/19 из игре и две изгубљене лотпе.

Најефикаснији код губитника био је Вил Бартон са 21 поеном и девет ухваћених лопти, Пол Милсап је убацио 19, а Џамал Мареј 18 поена.

На другој страни апсолутно незаустављив био је Треј Јанг са 42 поена, четири скока и 11 асистенција, а пратио га је Џабари Паркер са 20 поена и девет ухваћених лопти.

НБА, уторак/среда:
Индијана – Индијана 111:85
Филаделфија – Кливленд 98:97
Мајами – Детроит 117:108
Чикаго – Њујорк 120:102
Денвер – Атланта 121:125
Финикс – Лејкерси 115:123
Јута – Бруклин 119:114
Сакраметно – Портланд 107:99