Прочитај ми чланак

Сад стварно нема даље: Новак је најбољи икада

0

Новак Ђоковић је по ко зна који пут у каријери исписао историју тениса. Уласком у рекордно, шесто финале Мастерса у Паризу обезбедио је да седми пут заврши годину као најбољи на свету, што није урадио нико пре њега.

Победио је први рекет света Хуберта Хуркача у полуфиналу после преокрета (3:6, 6:0, 7:6), али то је био све само не обичан тријумф.

Дуго, дуго ће Ноле памтити овај окршај у „Берсију“, јер је победом надмашио великог идола из младости Пита Сампраса.

Српски тенисер и легендарни ас били су изједначи до сада, пошто су по шест пута завршили годину на врху АТП листе, а Ђоковић се осамосталио као рекордер на овој листи.

Новак је 2011. први пут окончао године као светски број један, а исто је учинио и 2012. Уследила је година паузе, па наставак доминације 2014. и 2015, да би са врха гледао све ривале и на крају 2018. и 2020. године.

Сада је успео по трећи пут да веже две године као најбољи тенисер планете.

Уједно, дошао је на корак од још једног подвига за памћење. Новак ће у недељном финалу (не пре 15 сати) имати прилику да освоји 37. мастерс титулу, што би такође био рекорд, јер су тренутно Рафаел Надал и он изједначени са по 36 мастерс трофеја.

Ђоковић је до турнира у Паризу последњи меч у синглу одиграо 12. септембра у финалу УС Опена и после дуже паузе опет пише историју.

Хуркач је архивиран, следећи је Медведев или Зверев, ко буде славио у другом полуфиналу, али је престоница Француске дефинитивно град да Ноле још једном помери тениске границе до недостижних висина.

Напад на рекорде иде дакле преко Хуркача, а у другом полуфиналу састају Данил Медведев и Александер Зверев, који ће играти после њих.