Прочитај ми чланак

Са Ђорђевићем још ни речи о новцу

0

aleksandar-djordjevic-beneton-1328585176-91841

Челници КСС и у понедељак разговарали са селекторским пиком. Годишња плата од 200.000 евра изван могућности буџета „куће кошарке“.

Пређена је још једна станица на путу ка циљу да кошаркашка репрезентација Србије добије селектора. Како „Новости“ сазнају, разговори челника КСС и Александра Ђорђевића настављени су јучерашњим састанком с првим пиком за упражњену клупу нашег националног тима.

Потврђена је обострана жеља да један од најбољих плејмејкера у историји српског баскета преузме кормило „орлова“ уочи Светског првенства у Шпанији наредне године. Чувени Сале национале изложио је своје виђење приоритета у обављану веома деликатног селекторског посла, концепцију која би по његовом мишљењу дала најбоље ефекте у раду са репрезентацијом.

Како сазнајемо, у досадашњем току разговора није било речи о новчаном износу Ђорђевићевог селекторског уговора. Очекује се да ће у наредним данима та тема доћи на дневни ред, имајући у виду опредељење КСС да ангажује тренера професионалца. У међувремену, кроз поједине медије прострујале су незваничне информације да би годишња плата новог селектора требало да износи 200.000 евра.

Свако ко је упознат с тренутном финансијском ситуацијом у „кући кошарке“, која не може да побегне од опште економске кризе, зна да је та сума изван могућности буџета националне федерације. Остаје да се види да ли би селекторска плата могла да постане камен спотицања у будућим разговорима. Како сада ствари стоје, на основу досадашње размене ставова руководства КСС и Саше Ђорђевића, за десетак дана могла би да буде одржана промоција новог селектора националног тима Србије.

Уколико не буде непредвиђених заокрета, један од највећих асова у богатој традицији наше кошарке повешће са клупе српске репрезентативце ка главном циљу – Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године.

(Вечерње новости)