Прочитај ми чланак

РОНАЛДО ДОБРО ПРОШАО – 5 мечева неиграња!

0

Најбољи фудбалер Реал Мадрида Кристијано Роналдо суспендован је на пет утакмица због гурања судије.

Роналдо је у првом мечу Суперкупа Шпаније зарадио црвени картон у 82. минуту, након чега је изнервиран одлуком гурнуо судију Рикарда де Бунгоса Бенгоечеу.

Португалац је ушао са клупе, постигао прелеп гол за 2:1, па добио жути картон због скидања дреса, да би му арбитар у следећем нападу показао још један.

Кристијано је био у дуелу са Самјуелом Умтитијем, пао је после ремпловања и тражио најстрожу казну, али је добио другу јавну опомену, после чега је одгурнуо судију.

По члану 96 за „блаже насиље над судијом“, како је Бенгоечеа и квалификовао овај инцидент у записнику, претило му је чак 12 утакмица казне, али ипак није прошао толико лоше.

„Првенствено, играч Реал Мадрида Кристијано Роналдо кажњен је једном утакмицом због два жута картона – први због скидања дреса приликом прославе гола, а други због симулирања прекршаја. Клуб је кажњен новчано 350 евра, а сам фудбалер 850. Због другог прекршаја, а то је кршење члана 96 правила о дисциплини, добио је суспензију од четири утакмице, клуб је кажњен 1.400 евра, а сам играч 3.005“, саопштио је Фудбалски савез Шпаније.

Казна коју је зарадио односи се на сва такмичења у Шпанији, што значи да ће пропустити реванш са Барсом у среду, а онда и дуеле са Депортиво Ла Коруњом, Валенсијом, Левантеом и Реал Сосиједадом.

Екипа Зинедина Зидана тријумфовала је на ‘Камп Ноу’ са великих 3:1 и има капиталну предност пред другу утакмицу.