Прочитај ми чланак

Роман Абрамович купује Црвену звезду?

0

roman-abramovic

(Курир)

Власник Челсија спреман да преко својих пријатеља инвестира у бившег првака Европе како би за кратко време направио редовног учесника Лиге шампиона.

Власник Челсија Роман Абрамович спреман је да уложи новац у Црвену звезду! Функционери црвено-белих разговараће с богатим Русом у вези с његовим могућим плановима да лично, или преко неких пословних пријатеља, инвестира у некадашњег шампиона Европе и света.

Најава првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића да би што пре требало приватизовати највеће српске клубове Црвену звезду и Партизан имала је одјека не само у Србији већ и у свету. Последњих месеци Србијом је кружила прича да ће неке од арапских породица из Катара уложити новац у два српска клуба, а сада је изгледа у првом плану руски капитал.

Курир је јуче покушао да добије потврду своје информације у Црвеној звезди, али нико од челника није желео да прича о овоме. Појединци су се правили да су изненађени нашим сазнањима, а неки су покушавали вешто да нас избегну.

– Молим вас, ништа ме не питајте о уваженом госту из Русије с којим ћемо разговарати – рекао је за наш лист један од чланова УО Црвене звезде.

Курир сазнаје да би Роман Абрамович преко својих утицајних људи учинио све да у клуб поред Драгана Џајића и Душана Савића врати и остале легенде. Поред новца који би уложио, врло значајан за Звезду био би повратак великих асова. Ту се првенствено мисли на Немању Видића, али и остале асове пре свих Дејана Станковића и Марка Пантелића.

У случају да Роман Абрамович одлучи да уложи новац у Црвену звезду, он ће то урадити највероватније преко својих утицајних пријатеља. Није немогуће да Абрамович то уради и без посредства фирми ћерки својих компанија, мада би у том случају требало да буде опрезан. Наиме, прописи УЕФА не дозвољавају да један човек буде власник два клуба која би у блиској будућности могла да се састану евентуално у Лиги шампиона. Управо због тих регулатива Абрамович се пре неколико година одрекао својих акција у ЦСКА из Москве.

Богатство Романа Абрамовича тренутно се процењује на 13,4 милијарде долара. Велику лову згрнуо је прилично брзо, користећи све могуће „рупе“ у закону и кризна времена у Русији током перестројке.

Да је Роман Абрамович спреман на нове инвестиције показује и чињеница да је ове године изгубио место међу десет најбогатијих Руса. Према писању часописа Форбс, руски олигарх изгубио је 1,9 милијарди долара за годину дана и богатство му сада износи 10,2 милијарде долара, што га сврстава тек на 13. позицију. Порези у Енглеској су изузетно велики, а Србија, као земља у Европи у коју није довољно инвестирано, погодна је за прилив свежег капитала. Познато је да то најбоље иде преко спорта, а то Роман Абрамович веома добро зна, јер је од Челсија за годину дана направио освајача Премијер лиге и Лиге шампиона.