Прочитај ми чланак

Роџер на удару због прозивања Новака: Срамна реклама

0

Роџер Федерер на удару је критика, а ништа боље није прошао ни његов спонзор због индиректне прозивке на рачун Новака Ђоковића.

Чувени светски произвођач сатова решио је да кроз нарацију „о најбољем свих времена“ направи величанствено представљање Федерера, који је на прагу да изгуби трон најуспешнијег на Гренд слемовима.

Федерер и Надал имају по 20 титула, Новак Ђоковић 19 и изједначиће се уколико победи Матеа Беретинија у финалу Вимблдона у недељу од 15 часова.

Федерер је много пута до сада говорио у прошлости како му је циљ да буде најуспешнији свих времена, рекордер по броју Гренд слемовима, али како се Новак приближава, наратив се сели на „стил игре“.

„На који начин меримо величину? Бројем титула? Бројем освојених гренд слемова? Можда, Али не само њима. Неке ствари бројеви не могу да предоче. Бројке неће моћи да покажу да овај човек игра тенис лепше него што је то ико икада чинио. Бројке неће показати да је он најпоштованији спортиста на свету због своје елеганције на терену, али и ван њега. Истина је да, шта год вечна листа да покаже, његова легендарност може само да расте. Јер, временом ће заоставштина Роџера Федерера бити већа од било ког броја“, стоји у тексту који прати спорну рекламу.

Портал Спортскееда испратио је и реакције на друштвеним мрежама, нарочито су били активни навијачи Надала и Ђоковића, који су прозивали Швајцарца и његовог спонзора због тога што на вештачки начин желе да утврде култ личности, иако су му многи рекорди одавно оборени, а најважнији је пред падом.

„Роџер је сам требало да стави вето на ову рекламу и да се она не емитује, ово је непријатно, како то да сада није важан број Гренд слемова“, само су неки од коментара на глобалном нивоу.