• Почетна
  • СПОРТ
  • Репрезентација Србије: Фејса и Игњовски Михини људи од поверења
Прочитај ми чланак

Репрезентација Србије: Фејса и Игњовски Михини људи од поверења

0

veznjaci_620x0(Новости)
Тандем задњих везних са највећом минутажом у квалификацијама. И Александар и Љубомир у последње време на терену проводе по 90 минута.

Лицитација око састава са којим ће Синиша Михајловић кренути на победу пред крцатим “Максимиром” увелико траје.

Нагађају и Срби и Хрвати. Свако има виђење, предлог, идеју или информацију са којих 11 ће “орлови” изаћи пред “ватрене”,22. марта.

Имена голмана и дефанзивне четворке нису спорни: Стојковић на голу, Ивановић, Суботић, Настасић и Коларов су линија коју би само “земљотрес” могао да поремети. Напред су Тадић и Тошић незаменљиви, а уколико не буде промене формације, Ђуричић као офанзивни везиста је “докторирао” против Чилеа и Кипра. Ко ће у шпиц, шансе су по 33 одсто Шћеповићу, Ђурђићу и Ђорђевићу.

Ипак, за два места у тиму, на позицијама дефанзивних везиста, одавно није била већа конкуренција. Седморица “величанствених” су на ширем списку и сваки има врлине и мане због којих је једнако близу и далеко загребачке прве поставе.

Зачуђујуће је да се као најјачи кандидати за двојицу дефанзивних везиста углавном помињу неки други играчи од ових седам, а осврт уназад говори да су момци од највећег поверења Синише Михајловића у претходне четири утакмице квалификација били Александар Игњовски и Љубомир Фејса!

И то у моментима када ни један ни други нису били стандардни у својим клубовима. Да ли су им сада, када су се усталили у поставама Вердера и Олимпијакоса, мање шансе да буду међу првих 11 у Загребу? Не звучи логично.

Александар Игњовски је одиграо све четири утакмице квалификација. Једино је у Новом Саду против Велса (6:1) изашао из игре пет минута пре краја, када га је заменио Срђан Мијаиловић. У Вердеру је углавном мечеве гледао са клупе у том периоду, али код Синише Михајловића је био стандардан.

Радовановић као модел
Ако је судити по оценама селектора Синише Михајловића у “Новостима” након пријатељског меча на Кипру, чини се да би најпре, као ново лице, у стартних 11 могао да ускочи – Иван Радовановић!
– Од задњег везног очекујем да игра брзо, уз највише два додира, да диктира ритам, а не да га успорава. Тај тип играча нису Петровић ни Матић, али јесте Радовановић – рекао је Михајловић.

– Био је то врло тежак период за мене, нисам играо у клубу, иако ми је тренер говорио да истрајем, да ћу добити шансу. У репрезентацији сам, откако је дошао Михајловић за селектора, одиграо осам утакмица и то ми је страховито значило. Наступи за “орлове” су ми чували самопоуздање, толико поверење селектора ми је изузетно пријало – прича Александар Игњковски.

Ако је судити по минулом раду, за њега је резервисано место на терену против Хрватске.

– Потпуно сам спреман за утакмицу. Ипак, не мислим да сам сигуран стартер, конкуренција је никад јача и мени се то свиђа. Боље је за све нас, боље и за репрезентацију, да има што више квалитетних играча, а нека на терен изађе онај за којег селектор процени да је најпотребнији – истиче Игњовски, који је у претходна два-три месеца у Вердеру био леви и десни бек, леви, десни и задњи везни!

Некако вечито потцењени Љубомир Фејса је, по минутажи гледано, други човек од поверења Синише Михајловића. У Глазгову је на полувремену заменио Срђана Мијаиловића, па против Велса, а у Македонији је био стартер. Промена тренера у Олимпијакосу променила је и његов статус, у последња два-три месеца је одиграо све мечеве по 90 минута.

– Препород је дошао одласком тренера. Не знам у чему је био проблем, нисмо имали никакве сукобе… Али, код новог шефа играм редовно 90 минута. Самим тим, никад спремнији нисам био за окупљање репрезентације. Ко ће заиграти, одлучиће Михајловић, срећа је што има широк избор, за кога год да одлучи – неће погрешити!

Овенчан новом титулом у Грчкој, укупно четвртом у каријери, Фејса као запета пушка чека окупљање репрезентације и судар у Загребу.

– Знам да нас је јавност унапред отписала, али ми верујемо у победу! А то је најважније. Нисмо у најсјајнијој позицији у групи, теже није могло, да морамо да се “вадимо” у Загребу, али тиме су изазов и мотив још већи. Јаки јесу, играју у добрим клубовима, ипак, Србија долази по три бода – нема дилеме за Фејсу.

Од остале петорице задњих везних на ширем списку за Загреб ниједан није одиграо ни минут у квалификацијама! Да ли ће онда Михајловић промешати карте на “Максимиру”?

ВЕЗИСТИ
Игњовски 10 8 4 (355)
Фејса 10 5 3 (235)
Кузмановић 47 2 0
Петровић 29 3 0
Радовановић 5 4 0
Станковић 102 0 0
Миливојевић 1 1 0
Мијаиловић 5 5 3 (140)
*Колоне: укупно мечева, код Михајловића, у квалиф. (минути)