Прочитај ми чланак

РЕКОРД КАРИЈЕРЕ! Богдан рафалом по „пеликанима“ (ВИДЕО)

0

Кошаркаши Сакрамента су остватили прву победу откако је шампионат у НБА лиги настављен, јер су вечерас у Орланду савладали Њу Орлеанс са убедљивих 140:125. Највише заслуга за славље против "пеликана" имао је наш Богдан Богдановић, који је одиграо најбољи меч од доласка у НБА!

Блистао је Боги против Њу Орлеанса, те је остварио рекорд каријере, будући да је меч завршио са чак 35 поена, четири скока и три асистенције. А када наш репрезентативац има такво вече – онда Сакраменто не може да изгуби.

Да ће ово бити Богданова утакмица, могло је да се наслути већ у првој четвртини, у којој није знао за кикс. Сипао је из свих позиција, малтретирао је максимално противника, који једноставно није могао да га заустави. А колико је Богдановић био расположен, сведочи то што је у првивх 12 минута постигао чак 19 поена, притом шутиравши 5/5 за три поена! Боље није могло!

И то није био краткотрајни бљесак, јер Богдан једноставно није намеравао да стане. До полувремена је противнику убацио 24 поена, да и у наставку само побољшавао свој учинак.

 

Из игре је имао одличних 13/20, погодио је шест од могућих девет тројки, те је тако заокружио сјајно издање на овом мечу. И све је то урадио за 37 минута проведених на терену.

Велику помоћ је имао и од Немање Бјелице, који је на терену провео 16 минута, али му је то било довољно да постигне 11 поена, дође до четири скокра, три асистенције, те по једне украдене лопте и блокаде.

Као што је било речи, Богдановић је био убедљиво најзаслужнији за победу Кингса, а поред њега су се истакли Диарон Фокс са 30 и Херисон Барнс са 22 поена. У редовима Њу Орлеанса бољи од осталих били су Брендом Инграм и Зајон Вилијамсон са по 24, односно Џеј Џеј Редик са 18 и Џру Холидеј са 17 поена.