Прочитај ми чланак

Развијена српска застава на албанском стадиону!

0

albanija (1)

(Српски фудбал)
Српска застава завиорила се у Албанији на сред фудбалске утакмице, иако се у први мах чини да је реч о провокацији, ипак није тако.

Ово су извели су навијачи Химере, фудбалског клуба за који играју Кузмић и Здравковић, који су значајно допринели добрим резултатима.

Химара већ три кола не зна за пораз, а најзаслужнији је српски двојац пристигао на полусезони, Кузмић – Здравковић. У победи над Камзом, певало се дубоко у ноћ, али се и на трибинама одавало признање српским играчима, који су могли да гледају вијорење српске заставе.

– Примили нас јако добро, воле нас, град је скроз православан, тј. регија цела. Сви имају грчко порекло. После победе над Камзом смо остали у кафеу на плажи до касно у ноц и веселили се уз српску народну музику.

Како чувар мреже каже, у Химари воле Србе и сви у том делу сматрају да је њихов двојац патриотски настроје.

– И у Химари сви воле Србе говоре да смо патриоте – рекао је голан Кузмић

Здравковић није могао да верује својим очима када је постигао гол и погледао ка трибини у моменту када су домаћи навијачи развили српску заставу.

– Када сам постигао гол,окренуо сам се ка трибини где су наси навијачи и угледао како масу насом заставом….Усред Албаније српска застава…Навијаци су ме одусевили тим гестом. Осећај је био непроцењив. Направили смо низ добрих резултата и на 4 кола до краја и тренутно се налазимо на 7 месту. Навијачи нас поштују скоро више него Албанце.

Иако је била део Грчке, Химара данас припада Албанији, али живаљ из тог дела ове балкансе земље није занемарио вредности које су изнад политичких оквира.

– Химара је некад била грчки део, па су је албанци узели, али у Химари се прича искључиво грчки језик, а изгледа да се и воле Срби – закључује Здравковић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!