Прочитај ми чланак

РАСПЛЕТ Мелоун ће сигурно бити део тима Игора Кокошкова

0

Тренер Денвера је у праву када каже да није тачно да ће бити саветник у репрезентацији Србије

Мајкл Мелоун ће бити уз кошаркашку репрезентацију Србије током лета, тачна је вест која је “Новостима” потврђена из Кошаркашког савез Србије и после одговора тренера Денвера да није тачно да ће бити консултант у стручном шатабу Игора Кокошкова.

фото Танјуг АП

У потрази за одговором шта је довело до забуне, заблуде, негирања ангажмана Мајкла Мелоуна у репрезентацији Србије дошли смо до расплета клупка:

КСС је на свом Инстаграм профилу, 16. јануара, објавио вест коју дословно преносимо:

“Главни тренер Денвера Мајкл Мелоун уз репрезентацију Србије! Главни тренер Денвер Нагетса Мајк Мелоун је данас потврдио да ће се прикључити кошаркашкој репрезентацији Србије на предстојећем Олимпијском квалификационом турниру који се одржава у Београду. По завршетку плеј-офа НБА сезоне тренер Денвера Мелоун ће се директно прикључити репрезентацији Србије и стручном штабу”.

Ову вест су српски новинари пренели у слободном тумачењу, па је освануло да ће “Мелоун бити саветник селектору Игору Кокошкову у репрезентацији Србије”.

Наравно, Американци су такву “бомбу” од информације одмах проверили и директно, дословно, без личних тумачења питали никог другог до Мајкла Мелоуна. На питање: Да ли је тачна вест да ћете бити саветник/помоћник српског кошаркашког олимијског тима током лета? Тренер Денвера је једноставно одговорио: “То није тачно”.

И није тачно, јер улогу Мелоуна у тиму Игора Кокошкова нико из КСС није дефинисао. До сарадње ће доћи, само што није још договорено у ком смислу.