• Почетна
  • СПОРТ
  • Рашовић: Играчи су оптерећени што су испустили велику предност (Видео)
Прочитај ми чланак

Рашовић: Играчи су оптерећени што су испустили велику предност (Видео)

0

Rasovic9861(sportal.rs)
Нови тренер Партизана Вук Рашовић у уторак је засукао рукаве, пљунуо у длавове у прионуо на посао који је наследио од Владимира Вермезовића.

Једини циљ младог стручњака до краја сезоне биће да одржи пољуљани црно-бели брод на површини, изнад конкуренције, пет кола пре краја, у ситуацији када је Црвена звезда приласком на два бода опасно угрозила Партизанову доминацију.    

Рашовић је са пуно елана и позитивне енергије започео ново поглавље у својој тренерској каријери и то жели да пренесе на играче, који су, како је рекао, очигледно оптерећени због испуштене предности у последњих неколико кола.

– Па, наравно да их то оптерећује – рекао је Рашовић новнарима у „СЦ Телеоптик“ и додао: – Ми смо имали у сезони, знате сви, различите периоде. Када смо имали и више бодова разлике, и мање, и генерално, добро је што смо и даље у плусу.

Такође, дерби играмо на нашем стадиону, играмо пред нашом публиком и добро је када имаш притисак. То значи да нешто вредиш и да људи нешто очекују од тебе. И мислим да ми имамо снаге да то изнесемо.

Група навијача Партизана у Новом Пазару је окретањем леђа играчима поручила шта мисли о њиховој игри. Ипак, Рашовић очекује да ће већ у четвртак сви дисати као један и пружити огромну подршку њиховом тиму.

– Да, очекујем много публике. Невероватно сам позитивно изненађен са овом ситуацијом која се десила, познајем много људи, много правих партизановаца чија нам је енргија потребна. Неопходна нам је помоћ публике и сигуран сам да ћемо је добити.

Рашовић је открио да му је део позитивне енергије пренео и његов бивши шеф и сарадник Александар Станојевић.

– Јесте, звао је, и пожелео ми сву срећу – рекао је Рашовић.

Новинари су подсетили Рашовића да је управо Станојевић, по преузимању тренерске функције у Партизану, на првом састанку поручио играчима да морају да освоје титулу и да морају да се пласирају у Лигу шампиона.  

– Не сећам се шта је тачно рекао на првом треннигу – кроз осмех је покушао Рашовић да се присети тих дана и додао да играчи Партизана, ко год био тренер, врло добро знају који су им циљеви.

–  Ми наше жеље и циљеве имамо, е сад, једна је ствар да све то што желимо морамо да остваримо на терену. Моја жеља је да будемо прави на терену, да колико год публике дође на утакмицу, да оде задовољна, да види да желимо да се боримо, да знамо шта хоћемо, а знамо врло добро и да на тај начин можемо да привучемо на следећу утакмицу још више навијача.

Rasovic1-350x266После првог тренинга у улози шефа стручног штаба Рашовић се осећао као тинејџер после првог састанка: полетно, узбуђено, пресрећно, као да му је цели свет под ногама.

– Утисци после првог тренинга су само позитивни. Ову екипу добро познајем, знам њен квалитет.  Оно што сам очекивао то и имамо и мислим да је ова група способна да понови успехе и амбици

је клуба које су прошлих пет година врло добро радили. Ово је група која је врло добро довела целу ову ситуацију до те последње трећине, до последњих пет утакмица. Дакле, мислим да смо у предности, држимо ствари у својим рукама, па према томе све видим само позитивно.

Нови тренер црно-белих одржао је састанак са играчима.

– Поручио сам им да неке захтеве на терену, које будемо имали и то што се будемо договарали, једноставно морају без поговора да ураде. За све остале ствари сам им на располагању, за договор и све остало. Фудбал је једина ствар коју морају да раде, они су професионалци, и верујем да ће се придржавати свега што се договоримо.

Дерби је све блжи, 18. маја, а да ли ће Партизан дочекати највећег ривала са два бода предности, са четири, пет или ће је потпуно изгубити до тада зависиће од мечева са Радничким, Нишким и Крагујевачким. Први на реду је „Реал са Нишаве“ који у Хумску долази у четвртак. Ипак, да ли је дерби већ у главама црно-белих?

– Не! Право да вам кажем, мени је Раднички из Ниша најважнија утакмица. Играмо већ у четвртак и жеља свих нас је да ту утакмицу одрадимо на најбољи могући начин. Тако смо и приступили данашњем тренингу. Радићемо и данас поподне, уиграваћемо се за тај меч што само значи да нам је он тренутно најважнији.

У конкуренцији за састав поново ће се наћи Марко Шћеповић кога је Владимир Вермезовић, због сукоба са Митровићем, изоставио из тима за меч са Новим Пазаром. Рашовић је рекао да је то ствар прошлости и да је сада све у најбољем реду.

– Нећу посебно разговарати са њима двојицом. Треба имати у виду да је и ситуација и све што се дешавало у последње време, утицало на такве ствари. Данас, колико сам видео на тренингу, они имају одличну комуникацију тако да не желим да се враћам на те ствари. Шта је било, било је. Желим само да ми позитивно гледамо унапред.

Времена је толико мало, не само до првог наредног меча, већ и до осталих до краја сезоне, да нови тренер имплементира своје идеје у главе играча које је преузео. Олакшавајућа околност за Рашовића и и играче је та што се сувише добро познају.

– Сигурно је да то неће бити једноставно. Мали проблем је што имамо мало времена до прве наредне утакмице. Али, ово су све школовани играчи и нека срећа у целој овој ситуацији је што их ја све добро познајем, а и они мене. играчи су доста дуго заједно, тако да ћу их само подсетити на неке своје идеје. Покушаћемо већ против Радничког да нешто од тога спроведемо у дело.