Прочитај ми чланак

Рашић обећава: Освојићемо титулу!

0

vuk-rasovic-1367251954-303833(Бета)
Мислим да имамо довољно квалитета и да можемо да у последњих пет кола одбранимо титулу и треба то да радимо породично.

Нови тренер фудбалера Партизана Вук Рашовић рекао је данас да верује у себе и да мисли да његов тим има довољно квалитета да освоји титулу, као и да на целу ситуацију гледа позитивно.

Председник клуба Драган Ђурић казао је на Рашовићевој промоцији да је данас одлучено да се смени досадашњи тренер Владимир Вермезовић, са којим ће уговор бити споразумно раскинут. Рашовић ће дебитовати у четвртак, када ће Партизан од 18.30 дочекати Раднички из Ниша у 26. колу Супер лиге.

„Шанса не бира време, али воли спремне, а ја мислим да сам спреман. Мислим да имамо довољно квалитета и да можемо да у последњих пет кола одбранимо титулу и треба то да радимо породично. Дуго сам овде и знам каква је ситуација, не бих прихватио посао да не верујем“ рекао је Рашовић новинарима на стадиону Партизана.

Он је рекао да је пре око сат времена сазнао да је добио понуду и да му је била потребна једна секунда да је прихвати.

„Имамо одличан тим, одличне играче, а имамо и плус два у односу на ривала, тако да смо у позитивној ситуацији, иако многи на ово гледају негативно. Најважнија нам је прва следећа утакмица, а то је Раднички из Ниша и очекујем да ћемо ту да победимо и да кренемо напред. Верујем да ће играчи моје захтеве спровести у дело. Понављам, колико год некима ово изгледало негативно, за мене је позитивно“, рекао је Рашовић.

Нови тренер црно-белих додао је да се „вечити“ дерби игра на стадиону Партизана и да његов тим „држи све у својим рукама“. Рашовић је као своју предност истакао то што познаје скоро све играче, неке из Телеоптика, а неке и док је био помоћни тренер у Партизану и додао да ће прво попричати са фудбалерима и видети како размишљају. Он је рекао и да очекује да ће у разговору са играчима решити проблеме нервозе који су често били видљиви у црно-белом тиму.

„Познајем играче, разговараћемо, проблеме ћемо решити у ходу… Не занима ме прошлост и прошли пут када сам био у стручном штабу када је направљен рез који је донео успех. Окренут сам будућности и пренећу играчима да и они тако размишљају“, рекао је Рашовић.

Вермезовић је смењен са клупе Партизана пошто је клуб после серије лоших резултата са 11 дошао на само два бода предности у односу на „вечитог“ ривала Црвену звезду. Ђурић је рекао да уговор са Вермезовићем још није раскинут и да ће то данас бити учињено, као ни да са Рашовићем није потписан и да није договорено на колико ће бити потписан.

Први човек црно-белих казао је да му је жао што се клуб растао са Вермезовићем, али да су у фудбалу најважнији резултати.

„Договорили смо се данас да Вермезовићу престане радно битисање у клубу… Некада добар рад не донесе резултат, а у фудбалу је нажалост резултат најважнији… Све ћемо се договорити са Владом, он је један нормалан и коректан човек, а са Вуком ћемо тек сести да се договоримо на колико ће бити потписан уговор“, рекао је Ђурић.