Прочитај ми чланак

РАДУЉИЦА ПРЕД ОДЛАЗАК У КИНУ послао поруку Србима: Скупила се браћа, верујте у нас

0

Кошаркашка репрезентација Србије је освојила Акрополис куп у Грчкој и у добром расположењу ће наставити припреме за Светско првенство у Кини које почиње 31. августа.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића боравиће до првенства у Кини, где их очекује турнир и доста напорних тренинга. Наших најбољих 12 наћи ће се пред многим изазовима, а један од њих за наш портал открива утиске након освојеног купа и како теку припреме за Мундобаскет.


Мирослав Радуљица, који и сам игра за кинески клуб, пред пут репрезентације у Кину, открио је каква је атмосфера међу играчима и шта им је донело учешће на Акрополис купу.

– Корисно нам је било учешће на Купу, ми Срби волимо да се појавимо на Акрополис купу и да играмо у Грчкој пред грчком публиком, где се прилично лепо осећамо скоро као домаћи. Наравно, пошто смо у финалу играли против Грка публика није била баш наклоњена нама, али искористили смо турнир на најбољи могући начин. Имали смо утакмице са три различите екипе, где смо имали прилику да вежбамо оно што ће нам бити потребно за светско првенство. Имали смо прилику да пробамо неке ротације такође, које ћемо моћи да користимо и које нисмо имали прилике да играмо протеклих година, а то је и наша предност – рекао је Радуљица.

Иако је српски тим у финалу играо без Николе Јокића, Радуљица каже да их то нимало није омело и да су екипно снажни и спремни за победе, али да свакако играчи који су повређени или су изостали тиму итекако фале.

– Јокић није играо у финалу Купа, али показали смо да можемо и без њега. Наравно, он је део нашег тима, иако је последњи дошао. Члан је нашег тима, ми брзо све прихватамо без обзира ко је, а поготово Јокића који је играч какав јесте и карактер. Он се веома брзо уклопио у тим, тако да неће бити проблема било која ротација да буде и против било које екипе да играмо. Сваки играч веома много помаже и наравно да нам сваки играч који није ту или је повређен јако фали, не само као играч, него и као карактер, као наш друг, брат, пријатељ и цимер – прича Радуљица.

Након писања америчких новинара о српском тиму након утакмице са Грчком где су навели да ће америчка екипа имати великих проблема у утакмици са Србијом на првенству, јер је Србија јака и без Јокића, а још јача са њим, Радуљица каже да тим такви коментари не занимају превише.

– Јокић је сјајан играч, али он је само један играч, а кошарка је тимски спорт. Не волим да се у нашој репрезентацији било који играч истиче и то се никад није ни дешавало. Кошарка јесте скуп појединаца који најбоље могу да играју заједно. Имена ништа не значе ако та имена не могу да функционишу заједно. Ми показујемо да можемо да функционишемо добро поред 12 сјајних имена, слободно могу да кажем, а могао бих да кажем и поред 15 имена, или 19, колико је било у почетку припрема, тако да не бавимо се тиме шта други кажу, гледамо само себе и идемо из утакмице у утакмицу. Имамо турнир у Кини, имамо и пар тренинга да се спремимо пред првенство и то је довољно – истиче репрезентативац.

Као што је јавности познато, Мирослав Радуљица већ неколико година игра у Кини и истиче да ће својим саиграчима бити од велике помоћи због тога, али пре свега ван паркета, али признаје да ће целокупна екипа пут до тамо тешко поднети.

– Није ми ништа лакше јер играм тамо, незгодно је што је пут веома дугачак, али што се тиче услова који нас очекују тамо врло сам добро упознат са њиховим менталитетом и приступом спорту и самој организацији. Наравно да могу пуно да помогнем нашем тиму, јер имам то искуство, сада већ три или четири године играња тамо, као и живота тамо, што је и много битније од самог играња тамо. То је важније, јер ми можемо да имамо прилику само једном да се састанемо са Кинезима, у екипном смислу, на паркету, а све остало је животна прича у којој ја могу да помогнем, око свих тих ситница, које су много важне – каже репрезентативац.

Пред пут у Кину, Радуљица је навијачима који ће верно пратити игру српског тима на Мундобаскету послао поруку која ће свакога од њих обрадовати. Иако не жели да предвиђа златну медаљу, открио је да српски тим игра најбоље што може и да ће и резултати бити најбољи могући.

– Не бавим се предвиђањима, али навијачи само нека верују у нас као што су и до сада веровали. Нека се не баве ни они предвиђањима, јер важније од предвиђања златне медаље јесте то што се скупило 12 сјајних момака. Скупило се 12 браће, пријатеља и другова, навијачи треба да знају да ми радимо све што је до нас да победимо, а резултат који произлази из тога, наших квалитета и другарства ће сигурно бити добар – рекао је Радуљица.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!