• Почетна
  • СПОРТ
  • Раднички покорио Европу: „Дрим тим“ у Крагујевцу освојио Куп Европе!
Прочитај ми чланак

Раднички покорио Европу: „Дрим тим“ у Крагујевцу освојио Куп Европе!

0

VK-Radnicki-VK-Debrecin-7

(Телеграф.рс)
Раднички у срцу Шумадије савладао италијанску Флоренцију 7:6(2:0, 2:3, 1:1, 2:2) у реванш мечу финала и осовјио друго по јачини ватерполо такмичење у Европи!

После феноменалних 8:4 из првог меча Шумадинци су имали велику залиху пред овај реванш меч финала и то су искористили на прави начин, али уз то и у другом мечу забележили победу.

Ово је највећи успех у краткој историји ватерполо клуба из Крагујевца које је остварено на импресиван начин пошто је “дрим тим”победио све утакмице у овосезонском такмичењу!

Занимљиво је да је Дејану Удовичићу као тренеру и Александру Ћирићу ово 12 златна медаља у каријери, Вањи Удовичићу чак 15, док их је Филип Филиповић сакупио 14.

Раднички је други српски клуб који је освојио ово такмичење после Партизан који је то успео у сезони 1997/1998.

ТОК МЕЧА:

Сјајно је кренуо српски тим пошто је головима Вање Удовичића и Филипа Филиповића водио 2:0 после прве четвртине. Одмах затим у другој су повели са чак 3:0 уз прелепу акцију коју је на крају реализовао Славко Гак.

До краја полувремена су Италијани су три пута реализовали играча више и стигли до гола заостатка (4:3) пред одлазак на одмор, пошто је Филиповић још једном успео да погоди мрежу гостију.

У трећој деонци виђен је по један гол на обе стране, и Раднички је наставио са доминацијом и приближавањем великом успеху и трофеју Купа Европе.

У последњој четвртини је први гол виђен тек у шестом минуту када је Флоренција постигла погодак са петерца, али је одмах у следећем нападу Раднички опет дошао до предности после добре асистенције Удовичића коју је искористио Борис Злоковић и погодио други пут на овом мечу (6:5).

У поселдњој деоници је виђен по јеш један гол на обе стране за коначних 7:6 и прву титулу Купа Европе за Раднички из Крагујеца!

ИГРАЧ ВИШЕ: Раднички 3/6, Флоренција 4/5.

СТРЕЛЦИ:

РАДНИЧКИ: Филип Филиповић и Борис Злоковић по 2, Вања Удовичић и Славко Гак по један.

ФЛОРЕНЦИЈА: Ђакомо Бини и Франческо ди Фулвио по 2, Молина и Алберт Еспањол по један.