Прочитај ми чланак

Први пораз у 2023: Медведев оставио Нолета без финала!

0

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић није успео да се пласира у финале турнира у Дубаију, пошто је у полуфиналу поражен од Руса Данила Медведева са 6:4, 6:4.

Није Новак одиграо како уме, скупо су га коштали падови у оба сета, што је Медведев знао да искористи, те му је нанао први пораз у 2023. години.

Foto: Printskrin/Twitter/@TennisTV

Ђоковић и Медведев су били прилично изједначени у уводна четири гема, када није било брејкова. А онда је кренула серија руског тенисера. Узео је наредна три гема, од чега су два брејка, па је дошао до 5:2 и ситуације да сервира за освајање првог сета.

Прву такву шансу није искористио, јер је Ђоковић успео да врати један брејк и приђе на 5:4. Али, више од тога није могао, јер је ривал искористио прву сет лопту и дошао до предности у сетовима.

И то му је дало ветар у леђа, будући да је у првом гему другог сета дошао до брејка, трећег на мечу, а који је био кључан за коначан исход. Јер, покушао је Ђоковић да се врати, чинио све да запрети на сервис ривала, но у томе није успео, па је на крају Медведев славио са 6:4, 6:4.

На тај начин се пласирао у финале турнира у Дубаију, где га чека меч са сународником Андрејом Рубљовим, који је савладао Немца Александра Зверева са 6:3, 7:6.