Прочитај ми чланак

ПРВИ КОРАК КА ПОСТОЉУ: „Орлићи“ стартују против Аустрије

0

Налазимо се у групи са Немачком и Данском, али овај први меч је изузетно важан - рекао је Данило Пантић

ПРИПРЕМЕ су завршене, сада је време за излазак на велику сцену. Млада фудбалска репрезентација Србије, која бар на папиру има моћан и угледан тим, у понедељак у 18.30 на стадиону „Нерео Роко“ почиње свој пут на Првенству Европе против вршњака из Аустрије.

Фото: twitter.com/FSSrbije

 

Да ли је Трст заиста „наш“, и у којој мери, зависиће од утиска који селекција Горана Ђоровића остави на терену, али и од атмосфере коју би требало да подгреју наши навијачи на трибинама. Један од оних који је на својим плећима, са осталим „орлићима“, успешно изнео квалификације за ово где су сада јесте везиста Партизана Данило Пантић.

ЗНАЈУ СА АУСТРИЈОМ„ОРЛИЋИ“ изгледа знају како треба са Аустријом. Занимљиво је да су им вршњаци из ове земље већ били ривали у квалификацијама за ово Првенство Европе. у новембру 2017. године Србија је победила у Аустрији 3:1, а у октобру прошле године је било 0:0 у Србији.

Многе ствари су јасне на папиру у саставу Србије. Од тога да имају најскупљег играча и нову звезду Реал Мадрида Луку Јовића до тога да је бар на том истом папиру Пантић, играч Челсија који је на позајмици у Партизану…

– Од премијере са Аустријанцима зависиће остатак нашег пута кроз Првенство Европе. Налазимо се у групи са Немачком и Данском, али овај први меч је изузетно важан. Увек је тако на великим такмичењима. Што лакше почнеш, мирније ћеш да наставиш – уверен је Данило Пантић.

Овај бисер домаћег фудбала је пре четири године био близу одласка на Светско омладинско првенство на Нови Зеланд, али је због спора са црно-белима и нерешених односа око његовог статуса остао код куће и са сузама у очима дочекао Вељка Пауновића и своје вршњаке на прослави титуле у Београду.

– Сада је нова шанса коју ова генерација такође жели да искористи. Надамо се најбољем. Имали смо веома квалитетне припреме и сјајне услове за рад на завршним тренинзима у Словенији, сада и овде у Трсту. Сада све зависи од нас – додаје Пантић.

Селектор Горан Ђоровић изгледа да има слатке муке око састава најјачег тима за дуел са Аустријом.

– Имам на располагању сјајне играче који су, то је очигледно, пуни жеље да обрадују све наше навијаче. Време је да свој таленат сада докажу и на важном такмичењу. Овде у Италији и Сан Марину је све најбоље што европски фудбал у овом узрасту има. Наша је обавеза да од старта покажемо колико вредимо – најављује Ђоровић на свој начин меч са Аустријом.

Данило Пантић је још једном описао кога ћемо да видимо на делу на првенству које ће трајатидо 30. јуна.

БОРБА ЗА ТОКИО! ГОРАН Ђоровић и његова селекција имаће на ЕП у Италији мотив више. Према пропозицијама такмичења, пласман у другу фазу, односно у полуфинале, доноси аутоматски и олимпијску визу за Игре у Токију 2020. године.

– Шпанци, Французи, Италијани и Енглези су послали на ово првенство своје најјаче тимове у којима су неке од највећих фудбалских звезда. Сличан састав имамо и ми и биће овде заиста велика борба за једно од прва три места. Ми се, наравно, потајно надамо успеху, али он заиста зависи и од резултата са Аустријом. После тога нам следи веома јак испит са Немачком, па у последњем мечу у групи и утакмица са Данском – закључује Пантић.

Србија игра са Аустријом од 18.30. РТС је обезбедио све директне преносе са ЕП. Следећи дуел у групи Б наша селекција играће 20. јуна (21.00) са Немачком, а затим и 23. јуна (21.00) са Данском.

Свој први корак ка постољу које некако стидљиво већ сада сви „шацују“ фудбалери Србије начиниће вечерас. После дуела са Аустријом знаћемо колико им је оно заиста на видику. 

РАСПОРЕД 1. коло

ГРУПА А

Пољска – Белгија 

Италија – Шпанија 

ГРУПА Б

Понедељак

Србија – Аустрија 18.30

Немачка – Данска 21.00

ГРУПА Ц

Уторак

Румунија – Хрватска 18.30

Енглеска – Француска 21.00