Прочитај ми чланак

ПРВИ ИНТЕРВЈУ НАКОН ХАПШЕЊА БРАТА! Јокић је на свако питање дао директан одговор

0

Изнео је неке веома занимљиве ствари.

Центар Денвера Никола Јокић стао је пред новинаре после хапшења брата Страхиње који се сумњичи да је давио једну жену.

Foto: AP

Амерички новинари су постављали разна питања, углавном је тема била кошарка, али занимљиво је да у јеку скандала нико ништа није питао везано за његовог старијег брата Страхињу.

Разговор Јокића и седме силе је протекао у смеху и шали, а ево шта је све центар репрезентације Србије причао.

Први о коме је Јокић прича, и за кога је изнео само лепо речи је Мајкл Портер Џуниор, који је читаву прошлу сезону пропустио због повреде и операције леђа.

„Учи, веома је талентован, али још увек учи. На тренингу је био у петорци са мном, Марејем, Милсапом, Херисом и није знао шта да ради, куда да се креће. Рекли смо му шта год да радиш на терену, само немој да стојиш. Веома је добар шутер, може да игра на посту. Нисмо имали тако талентованог играча као што је он“, рекао је Јокић.

Америчке новинаре занимало је у каквом је односу центар Србије са Хуанчом Ернангомезом ван паркета.

„Био је повређен прошле године, борио се. Није играо много, а онда је имао операцију. Сјајно се вратио, освојио је Светско првенство са Шпанијом, играо је одлично са пуно самопоуздања. Он ми је као брат, заједно смо од кад је дошао у Денвер. Вероватно нас повезује та нека европска веза“, искрен је био Јокић.

Влатко Чанчар, нови саиграч српског центра у екипи из Колорада који је потписао руки уговор, изградио је добар однос са њим, а да су у сјајно слажу Јокић је одмах потврдио речима: „Није баш добар у ФИФИ“, рекао је Никола и насмејао све присутне.

За крај Никола је открио да сваког кошаркаша са ових простора, веома срдачно дочека и одведе у свој дом.

„Ко год да дође овде у Денвер, било да је то Марјановић, Бјелица, Богдановић, Вучевић, Шарић, желим да их доведем у свој дом, мислим да је то лепо. Добро је када са неким на свом језику можете да поделите емоције, искуства“, закључио је Јокић.

Денвер ће одиграти четири предсезонска меча, два против Портланд Трејлблејзерса (9. и 18) и по једном против Лос Анђелес Клиперса (11) и Финикс Санса (15).

НБА сезона почиње 23. октобра, а Нагетси први меч играју 24. против Портланда.