Прочитај ми чланак

Провокација: Светски првак зове Ниш “албанским градом”

0

На позив албанске дијаспоре и швајцарских медија, светски шампион у каратеу Енвер Идризи боравио је у Швајцарској поводом 552. годишњице смрти Скендербега уз провокативне изјаве.

Швајцарски медиј на албанском језику “Le Canton27.ch” објавио је да је Идризи рекао да је “Скендербегова медаља била највец́а медаља у његовој каријери коју је добио у Швајцарској”.

Foto: youtube.com

Даље се наводи да је Енвер Идризи у Женеви имао и провокативну изјаву.

“Када имамо “Скендербега” у овом интернационалном граду, зашто не бисмо имали “Скендербега” у албанским земљама и градовима попут Медвеђе и Ниша. Он је наш национални херој, присутан је свуда где има Албанаца, овде их има у Женеви 20.000, у Швајцарској их има преко 300.000. Треба свима да скрене пажњу на врлине Албанаца, ослободио је друге народе на Балкану”, рекао је он, додавши да би “финансирао подизање споменика у Нишу и Медвеђи”.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Enver Idrizi (@enver_idrizi)

Енвер Идризи, који је пореклом Албанац из Македоније, рођен је у Скопљу 1966. године, а тренутно живи у Немачкој и својевремено је чак био репрезентативац Хрватске после проглашења њене независности.

Тада је био и први освајач медаље у историји Хрватске. На свом Инстаграм профилу редовно објављује фотографије на којима неретко велича и ОВК теросристе.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Enver Idrizi (@enver_idrizi)