Прочитај ми чланак

Протест Гробара: Отераћемо управу, уништиће нам клуб! ВИДЕО

0

Навијачи Партизана одржали су овог четвртка протест испред стадиона у Хумској, на ком су захтевали да управа напусти клуб. Протест је почео у 17 сати, након тога су "гробари" кренули у протестну шетњу, дошли су испред улаза у канцеларије на северној трибини, али их је кордон жандармерије спречио да уђу унутра. Нешто после 18 сати на том месту је и протест завршен.

Гробари су ову акцију најавили пре неколико дана, а испред стадиона су почели да се скупљају и пре 17 сати. Како је време пролазило, тако је и број навијача растао и сви они су дошли још једном да поруче Милораду Вучелићу, председнику клуба, али и генералном директору Милошу Вазури да су незадовољни њиховим (не)радом.

Навијачи Партизана су се окупили испред северне трибине, где су запаљене бакље, али се и чуло скандирање „Управа, напоље“, чиме је послата више него јасна порука Вучелићу и Вазури.

– Довели су до пропадања трибине, а и до пропадања клуба. Никад није била гора ситуација, лоше изгледамо и на терену, морамо да одвојимо и против кога се боримо. Нисмо против клуба, хоћемо да Партизан победи, то нам је најважније али ово око чега смо се окупили је деценијско питање, ови су десет година ту, угасиће нам клуб. Верујем у клинце. Углавном видим овде јужну трибину, волео бих да су овде сви навијачи, сви су нам потребни. Ако ми направимо причу да југ не воли никог и ако нас ограде, да смо сами, ништа нећемо да урадимо. Позовите све које знате, ово је питање живота и смрти нашег клуба. Хоћемо да отерамо управу, а онда ће доћи и титула и остало, идемо да их отерамо. Нећемо да се смиримо ни кад дођу нови нећемо бити неми посматрачи онога што се ради. Следећи ко води клуб имаће нас за вратом, стајаћемо му над главом и нећемо дати да раде шта хоће са клубом. Идемо химну нашег клуба, „Док Партизан битке бије“.

 

После тога су кренули у шетњу, током које су блокирали и улицу. Дошли су потом навијачи Партизана до северне трибине и улаза у канцеларије, међутим унутра нису могли, будући да је ту Жандармерија направила кордон.

– Ако ово претворимо у борбу против власти, вечерас губимо утакмицу и против управе. Не могу ни да споменем име овој странци која је на власти, одвратни су ми – рекао је један од навијача Партизана и додао:

– Нећемо ово да претварамо у политичке митинге, али хоћемо да отерамо ове без образа.

Протест навијача Партизана је завршен нешто после 18 сати.