Прочитај ми чланак

ПРЕЗИРЕ МЛАДИЋА, ДОДИКА И СВЕ СРПСКО, али воли Бају у народњаке (ВИДЕО)

0

Јусуф Нуркић, кошаркаш Портланда и повремени репрезентативац Босне и Херцеговине, згрозио је јаваност у Србији срамном провокацијом.

FOTO Instagram

Центар из Тузле се на шестом мечу полуфиналне серије Запада између Портланда и Денвера појавио у мајици са именима војника који су почетком деведесетих година ратовали против Срба. Очито је имао намеру да испровоцира свог бившег саиграча – центра Денвера Николу Јокића.

Међутим, ово није први пут да кошаркаш Блејзерса јавно износи своје мишљење о рату у бившој Југославији. Нуркић је запалио јавност у Србији када је 2017. године на свом Фејсбуку објавио шокантну поруку пред изрицање пресуде Ратку Младићу.

„Разочарање је велико, тешко је поднети сву ту бол. Свет је годинама само гледао нашу патњу, често и окретао главу, а оволико чекање на суђење и пресуду још једно је понижење за жртве. Каква год пресуда да буде, монструм неће добити оно што заслужује… Али, не брини, чека те кабур и суђење какво заслужујеш“, написао је Нуркић на Фејсбуку.

Међутим, то није први пут да Нуркић својим објавама узбурка јавност. Највећи део објава односи се на “злочине“ Срба у Сребреници, као и негативну пропаганду за Ратка Младића и Радована Караџића.

У почетку је деловало да се његова “пропаганта“ углавном односи на српске генерале и давно окончани рат у Југославији, али….

Нуркић је шокирао јавност крајем прошле године када је на свом Твитеру “прокоментарисао“ пријем браће Драгић од стране тадашњег председника Републике Српске Милорада Додика.

https://twitter.com/bosnianbeast27/status/1029735305547575296

Нуркић је објавио на Твитеру вест о одликовању браће Драгић, али је уместо коментара оставио два емитикона. Један којем ништа није јасно и други који се лупа по глави.

Оно што је веома занимљиво у целој причи везаној за Нуркића јесте да и поред очигледне мржње према Србима, кошаркаш Портланда је веома заинтересован за српски турбо фолк и српску народну музику. Безброј пута су се на друштвеним мрежама појављивали снимци на којима видимо Јусуфа како уз српске народњаке тренира или прославља победе свог тима. Један од омиљених му је свакако Недељко Бајић Баја, са којим се центар Портланда чак једном сликао.

Када се средином прошле године Нуркић коначно смирио, дошло је до новог скандала. Наиме, када је на клупу репрезентације БИХ сео бивши тренер Партизана Душко Вујошевић, Нуркић је одједном одустао од играња за национални тим. После прозивки навијача по друштвеним мрежама центар тада Денвера је променио “плочу“ и одлучио ипак да заигра за национални тим, ако се његова селекција пласира на наредно првенство. Да ли је то заиста и мислио никада нећемо сазнати, пошто се Вујошевић у међувремену повукао са клупе националног тима БИХ због здравствених проблема.

Остаје само једно питање, да ли ће ова ратња превирања икада престати и да ли Нуркић схвата да је време рата прошло и да људи у региону желе само миран и срећан живот, без скандала оних који су отишли “преко баре“ како би одатле кројили судбину нас овде који желимо да бар остатак живота проведемо у миру пошто су нам он, и неки слични њему, уништили младост и детињство!