Прочитај ми чланак

Преминуо Зоран Сретеновић, легендарни кошаркаш

0

Прослављени кошаркашки репрезентативац, Зоран Сретеновић, преминуо је данас.

Сретеновић је био европски првак с државним тимом у Риму 1991. и Атини 1995. године. Играо је и за Црвену звезду и Партизан. По завршетку играчке каријере, започео је тренерску.

Сениорску каријеру је почео у ОКК Београду, а затим је прешао у Црвену звезду за коју је дебитовао у сезони 1984/85. код тренера Ранка Жеравице. Одиграо је још једну сезону са црвено-белима да би након доласка Влада Ђуровића 1986. године изгубио место у тиму и напустио клуб.

Након тога одлази у сплитску Југопластику где остварује највеће успехе. За пет сезона освојио је три титуле Европског клупског првака, четири титуле првака СФР Југославије као и два трофеја у купу. Пред почетак рата у Хрватској одлази из Југопластике и каријеру наставља у немачком Бамбергу са којим осваја Куп Немачке у сезони 1991/92. Након тога игра и за француски Олимпик Антиб у сезони 1992/93.

Током 1993. године се враћа у Србију и потписује за Партизан где проводи сезону 1993/94. и осваја куп СР Југославије. Након тога је провео неколико сезона у домаћем првенству играјући за Боровицу из Руме, поново за Црвену звезду и београдски Раднички. Године 1998. одлази у Пољску где је завршио каријеру 2001. године.