Прочитај ми чланак

ПРЕГАЖЕНА И ГРЧКА: Србија убедљива пред старт квалификација

0

Кошаркашка репрезентација Србије победила је Грчку у Комбанк арени са 91:76, у последњој провери пред старт квалификација за ОИ.

Екипа Aлександра Ђорђевића имала је на почетку утакмице проблема са веома квалитетним саставом Грчке, а оно што радује је да је Србија играла све боље што је меч више одмицао.

На крају је остварена убедљива победа, трећа у исто толико припремних дуела. На овој утакмици је у дресу репрезентације дебитовали су и талентовани кошаркаш Црвене звезде Марко Гудурић, као и играч Мега Лекса Раде Загорац.

Блистао је Никола Јокић са 20 поена и 5 скокова, Теодосић је додао 16 поена уз 3 асистенције, а Радуљица је уз 14 поена имао 2 скока. На другој страни, Aтетокунбо је убацио 14, а Перпероглу 12 поена.

Квалификациони турнир за Олимпијске игре у Рију почиње 4. јула, када се наш тим састаје са Порториком, док ће 6. јула противник Србије бити Aнгола. Полуфинала су заказана за 8. јул, док се финална утакмица игра 9. јула. На Олимпијске игре ће се квалификовати само победник турнира.

Ток меча:

Грчка је веома добро почела дуел. Aграванис и Кавадас правили су много проблема Србији на старту, а на другој страни сјајно је играо Никола Јокић.

Убрзо се разиграо и Теодосић па је Србија сустигла ривала, али су Грци водили после 10 минута са 29:27 захваљујући поенима сјајног Aтетокунба који је извео неколико атрактивних потеза.

У другој деоници Србија је заиграла боље, пре свега у одбрани и успела је да преузме вођство. Теодосићу и Јокићу се придружио Радуљица који је радио одличан посао под оба обруча.

У финишу друге четвртине на паркет је ушао и бек Црвене звезде Марко Гудурић што је био његов деби за сениорски тим Србије. Убрзо се и уписао у стрелце и то у свом стилу – тројком. Уз то је и Стефан Јовић одиграо сјајно финиш полувремена па је Србија имала +7 (53:46).

Успела је Србија да задржи вођство у трећој деоници, али не и да се одлепи. Ђорђевић је према очекивањима доста мењао, али сви играчи који су улазили давали су допринос.

Предњачио је ипак Теодосић, а одличан је био и борбени Штимац који је користио сваку прилику под кошем. У финишу треће деонице Србија је први пут дошла и до двоцифрене предности коју су задржали до 31. минута – 75:63.

У последњих десет минута Србија је отишла и на +20, па није било дилеме око победника. Србија је играла веома чврсто у одбрани, а у последња три минута прилику да дебитује у репрезентацији добио је и Раде Загорац.