Прочитај ми чланак

ПРЕД УТАКМИЦУ ПАРТИЗАНА И ЦИБОНЕ: Полиција блокирала град – привела Гробаре!

0

Неколико навијача Партизана ухапшено је вечерас у улици Страхињића бана пред утакмицу Партизана и Цибоне у оквиру регионалне АБА лиге.

Према незваничним информацијама, како јавља београдски лист „Курир” у питању је фракција “Партизановци“ на чијем челу се налази Милош Радисављевић Кими.

Припадници полиције привели су десетак навијача Партизана. Неколико њих је приведено и одмах марицом пребачено у оближњу полицијску станицу, док је неколицина остала на улици уз полицијску присмотру.

Цела улица Страхињића бана је блокирана. Прилази са обе стране улице су забрањени.

Навијачи су се окупили како би пружили подршку Партизану који од 19 часова игра са Цибоном утакмицу седмог кола регионалне АБА лиге.

Партизан „разбио“ Цибону

Кошаркаши Партизана у седмом колу АБА лиге у хали „Александар Николић“ победили су убедљиво екипу Цибоне, 86:67.

АБА лига, 7. коло:

Партизан – Цибона 86:67
(23:23, 22:17, 24:16, 17:11)
Хала: „Александар Николић“
Гледалаца: 6.000
Судије: Пукл, Недовић, Николић,
Партизан: Пејџ 13, Си 7, Маринковић 12, Гегић 4, Пецарски, Гавриловић, Браун, Загорац 17, Јанковић 1, Лендејл19, Гагић, Николић 13.
Цибона: Билиновац 6, Уљаревић 1, Љубичић 10, Марић 2, Бундовић 14, Гилберт 3, Новачић 4, Розић 4, Славица, Рејли-Рос 9, Џеферсон 4, Маркота 8.

Тако су црно-бели по доласку тренера Андрее Тринкијерија наставили серију победа и показали да је криза прошлост и да стижу бољи дани за бившег евролигаша.

Од како је Италијан на кормилу екипе наследио Ненада Чанка, побеђени су Мега Бемакс (84:71) и екипа Трента са 76:71, а сада је у АБА лиги пала и Цибона.

Црно-бели су после сјајног преокрета у другој четвртини стекли предност коју готово нису испуштали и на крају, стигли су до четврте победе у овом такмичењу у седам утакмица.

Почетак меча није много обећавао. Гости су боље отворили дуел, за тили час су повели чак са 12:0 и Андреа Тринкијери је прекинуо серију тајм-аутом како би средио редове свог тима.

Партизан је полако до краја четвртине стизао разлику гостију, на крају прве деонице било је нерешено, 23:23 и већ тада се видело да ће домаћини, који су имали велику подршку са трибина, брзо окренути ствари на своју воденицу.

Партизан је другу четвртину добио резултатом 22:17 и најважније је да се после слабог старта и великог броја изгубљених лопти, шутерски стабилизовао па је на одмор отишао са предношћу од пет поена.

Цибона је, за разлику од фуриозног старта, почела више да греши, а Партизан да игра бољу одбрану. Севале су тројке Пејџа, Никлолића и Загорца, створила се двоцифрена разлика која је у једном моменту била чак 21 поен у корист црно-белих и последња четвртина је била само формалност.

Партизан је умешно држао дистанцу, Загрепчани нису имали ни идеја ни снаге како да начине преокрет и све у свему, Партизан је, када се све сабере, заслужено стигао до четвртог тријумфа.

У тиму победника најефикаснији је био Џон Лендејл са 19 поена уз свега један промашај у шуту из игре, тако да се може рећи да је имао заиста фантастичан учинак, јер је имао и седам скокова.

Раде Загорац се зауставио на 17, а Маркус Пејџ на 13 поена, баш као и Алексеј Николић, док је Вања Маринковић постигао 12 поена.

У тиму Цибоне, Филип Бундовић је постигао 14, а Марко Љубичић 10 поена.

У наредном, осмом колу, Партизан у недељу 18. новембра гостује у Подгорици екипи Будућности, док Цибона дан касније дочекује Задар.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!