Прочитај ми чланак

Познат противник Новака Ђоковића у финалу Аустралијан опена

0

Аустријанац Доминик Тим пласирао се први пут у финале Аустралијан опена.

Тим је после преокрета и триопочасовне борбе савладао Немца Александра Зверева 3:6, 6:4, 7:6 (3), 7:6 (4).

© AP Photo

Тим ће у финалу „Ози опена“ састати са седмоструким шампионом Новаком Ђоковићем, који је у полуфиналу „почистио“ Роџера Федерера са 3-0.

Биће то 11. међусобни окршај Србина и Аустријанца, а Ђоковић води у сусретима 6-4.

Међутим, Тим је добио последња два окршаја, у полуфиналу Ролан Гароса 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5 и групној фази Завршног мастерса у Лондону 6:7 (5), 6:3, 7:6 (5).

Тиму ће ово бити треће финале Гренд слем турнира, претходна два је играо на Ролан Гаросу у претходне две године и оба је изгубио од Рафаела Надала.

Ђоковић и Тим ће се за титулу у Мелбурну борити у недељу од 9.30 часова. Србин игра за осму титулу у свом осмом финалу. Играо је

Тим је очајно отворио меч, одмах је изгубио сервис, моментално је вратио брејк, али није пронашао одговарајући ритам.

Аустријанац је много грешио, што је Зверев искористио и са још два брејка добија први сет за мање од 40 минута.

Међутим, Тим преокреће ствари у другом сету, одузима сервис Звереву у трећем гему након чега потврђује брејк.

Зверев успева да се брзо врати у егал, али Тим сјајно реагује и опет му одузима сервис. Одолева притиску на 5:4, спасава две брејк лопте и добија сет за 1-1.

Тим наставља у истом ритму и опет у трећем гему наредног сета прави брејк, након лега спасава брејк лопту и потврђује предност 3:1.

Потом пропушта брејк прилику за 4:1, а моментум користи Зверев и узвраћа брејком за 3:3. Након тога је уследила потпуно изједначена борба двојице тенисера без много ризиковања.

Тим у десетом гему ипак улази у проблем, али спасава две брејк-сет лопте, након чега сет улази у тај-брејк у којем је одмах одузео сервис Немцу и рутински га привео крају за преокрет на 2-1.

Тек у четвртом сету нисмо видели ништа узбудљиво, тенисери су сервирали беспрекорно, ретко су ризиковали и нападали сервис ривала.

То нас је увело у нови тај-брејк у којем опет Тим успоставља рано контролу и решава меч за прво финале у Мелбурну.