Прочитај ми чланак

ПОТВРДИО: Новак Ђоковић неће играти за Србију у финалу Дејвис купа

0

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић потврдио је да неће играти за Србију у премијерном издању финала Дејвис купа.

После 120 година Дејвис куп је доживео реконструкцију па ће се у новембру (18-24) у Мадриду 18 репрезентација на седмодневном турниру борити за „салатару“.

Међу најбоље тимове света се пласирала и Србија, добила је тешку групу са Француском и Јапаном, али ће бити ослабљена неиграњем Ђоковића.

„Нећу играти у Дејвис купу за репрезентацију, односно за репрезентацију Србије на Дејвис купу. О репрезентацији Србије увек размишљам, а ко што знате АТП, организација којој припадамо као професионални тенисери, покренула је АТП куп, који ће бити одржан почетком следеће сезоне и ту ћу наступити сигурно, заједно са колегама из репрезентације“, рекао је Ђоковић, а преноси Мондо.

Иако је лобирао за промене у Дејвис купу, Ђоковић се не слаже са начином на који је он реформисан, а који је преузела компанија фудбалера Ђерара Пикеа.

„Дејвис куп има дугу традицију, али је одлучено да буде промењен на начин на који неким играчима то не одговара и мислим да не олакшава и онако тешку сезону кроз коју пролазимо. Зато нећу наступити на финалном турниру, али се видимо на АТП купу“.