Прочитај ми чланак

ПОТРЕСНО – МИЛИЦА ДAБОВИЋ Украли су ми сестру у породилишту, мајка је још сања

0

Најпознатија српска кошаркашица по први пут проговорила о породичној трагедији која и данас прогања њену фамилију.

milica-dabovic-za-nezavisne-stizem-u-banjaluku-sa-sleperom-majica

Капитен женске кошаркашке репрезентације, Милица Дабовић, ових дана ужива у успеху који је остварила током лета на Олимпијским играма, као и у популарности коју је стекла кроз спорт. Зато сада учествује и у модним кампањама и представља маркетиншко лице неких моћних компанија.

Ипак, пут до звезда је за њу био трновит и пребродила је многе тешке тренутке у животу везане за породицу. Недавно је уздрмана када је њен рођени брат шверцовао дрогу, али је у детињству Милица прошла кроз још тежу ситуацију.

Тешка породична несрећа пратила је Дабовиће, а Милица је по први пут проговорила да је њеним родитељима украдена беба, која је рођена неколико година пре ње, а и данас не могу да сазнају где је она.

– То је била мамина друга трудноћа. Пре тога је родила моју сестру Јелицу 1974. године. Две године касније имала је нормалну трудноћу, девет месеци је изнела без проблема и само су јој након порођаја лекари рекли да је беба рођена мртва. Никада није ту бебу узела у наручје, због чега се и данас пита где је то дете нестало – почела је Милица своју исповест, а затим у даху наставила.

– Тата је тада инсистирао да узме дете, да га види, али му они то никада нису дозволили, јер су рекли да су таква правила болнице. Да су имали власт у својим рукама, можда би је и нашли, али то време је било много афера са краденом децом. Бебе су продавали, али шта ми можемо осим да се питамо шта је било са њим. Сада је то немогуће испитати, то се десило пре тачно 40 година.

Милица истиче да се њена мајка никада није опоравила од тога и да сваке ноћи сања своју ћерку, која је требало да се зове Даница.

– Мами је након тога требало много времена да се опорави од тога што се догодило. Тек полсе шест година је мене донела на свет. Тата је инсистирао на више деце, желео је велику породицу јер је био јединац. Мама каже да се она питала, не би никад више рађала. Она је и даље сања сваке ноћи, сестра је требало да се зове Даница – испричала је Милица Дабовић за Српски Телеграф.