Прочитај ми чланак

ПОТРЕС у свету кошарке: ПАО иступа из Евролиге!

0

Кошаркаши клуб Панатинаикос послао је званични допис Евролиги са жељом да раскине уговор са том организацијом.

„Зелени“ су један од 11 тимова који имају А лиценцу елитног такмичења, а намеру да иступе обелоданили су у писму првом човеку Евролиге Ђордију Бертомеуу, чију вам садржину преносимо:

„Драги господине Бертомеу, као што сте добро свесни, у претходна два месеца Панатинаикос је стидљиво, али директно комунцирао са вама износећи своју вољу да оконча „лиценцни клупски уговор“ са Евролигом. Тражили смо да се та кључна ствар изнесе надлежним телима што пре. Ипак, ваш одговор био је да би такве вести озбиљно наштетиле преговорима Евролиге са спонзорима, као и прозиводу Евролиге у време када је криза са пандемијом напредовала. Наш клуб узео је ваше бриге у обзир, рачунали смо на поверење и све радили са апсолутном дискрецијом. Нисмо послали формално обавештење нити смо вршили притисак.

Ипак, време пролази, а и даље немамо одговор на наш разуман и легитиман захтев. Као последица тога, а у светлу чињенице да се присуство нашег клуба у такмичењу није показало корисним по нас ни на који начин – а истовремено није било корисне експлоатације нити увећања прихода продукта Евролиге – Панатинаикос сада у писменој форми изражава своју намеру да пребаци клупску лиценцу и деонице. Званично тражимо да се надлежна тела Евролиге брзо састану и преузму акцију поводом овог питања.

Хвала унапред“, наводи се у обраћању Панатинаикоса.

Да подсетимо, у новембру 2015. године Евролига је склопила партнерство са компанијом ИМГ у оквиру којег су десетогодишње уговоре потписали Ефес, ЦСКА, Армани, Барселона, Фенербахче, Басконија, Макаби, Олимпијакос, Реал Мадрид, Жалгирис и Панатинаикос.