Прочитај ми чланак

Потписано званично: Новак игра на Аустралијан опену

0

Из Аустралије поново стижу фантастичне вести, јер је нови министар за миграције Ендрју Џилс потписао папир за укидање трогодишње забране уласка Новака Ђоковића у поменуту земљу. То аутоматски повлачи са собом да ће Ноле 16. јануара наредне године у Мелбурну моћи да нападне јубиларни 10. трофеј на АО, и да ће јуришати на 22. Гренд слем пехар.

Нови министар за миграције Ендрју Џилс поништио је Ђоковићу трогодишњу забрану уласка у у Аустралију, образложивши да више не постоји основ да српском и светском тениском асу, који је почетком ове године доживео психолошку тортуру кроз 11 дана агоније, буде забрањен улазак у земљу.

Foto: Printscreen

Та одлука и званично је укинута због промене власти у „земљи кенгура“, али и промене ригорозних правила око вируса корона.

„Господину Ђоковићу накнадно је одобрена привремена виза за улазак у Аустралију“, саопштио је министар Ендрју Џилс.

Новак је тренутно у Торину где је на доминантан начин изборио пласман у полуфинале завршног Мастерса и већ се огласио поводом сјајних вести и чињенице да ће после једногодишње паузе коначно моћи да се надмеће на свом, вероватно, омиљеном Гренд слем турниру, с обзиром на то да има рекордних девет титула и да ће за два месеца моћи да крене у поход на јубиларни 10. пехар.
Такође, Новак ће имати лепу прилику да се изједначи са апсолутним рекордером по броју ГС титула Рафаелом Надалом, који има 22 најважнија пехара.

Почетак Аустралијан опена заказан је за 16. јануар и турнир ће трајати до 29. јануара.