Прочитај ми чланак

После случаја „Јокић“ – нови проблем за Србију?

0

Кошаркашка репрезентација Србије ће и дефинитивно бити без Богдана Богдановића у квалификацијама за Олимпијске игре, али и поред тога постоји још један забрињавајући фактор.

Богдановићеви Атланта Хокси успели су да савладају Филаделфију и пласирају се у финале Источне конференције, где их очекује дуел са Милвоки Баксима.

С обзиром да финална серија почиње у ноћи између 23. и 24. јуна, а да су квалификације за ОИ, које се одржавају у Београду, на програму од 29. јуна, немогуће је да бивши бек Партизана буде ту на време.

То, додуше, не представља велики проблем за Орлове, јер су шансе да се Богдан појави на квалификацијама биле ионако мале, све и да је Атланта изгубила од Филаделфије.

На најбољег српског бека се рачуна уколико се Србија пласира на Игре у Токију, где је већ остала без најбољег играча планете, Николе Јокића.

Уколико серија Хокса и Бакса оде у седам утакмица, тај меч би био на програму 6. јула, а уколико Атланта направи још једно изненађење и пласира се у велико финале – тек онда настаје проблем.

Ако се серије финала Истока и Запада одуже и уколико то буде случај са великим финалом, могуће је да последњи меч НБА сезоне буде одигран 22. јула.

Почетак Олимпијских игара је, подсетимо, заказан за 23. јул – само дан након потенцијално последњег дана сезоне у најјачој кошаркашкој лиги на свету.

Тај разлог, али и онај који се тиче Богдановићеве повреде колена чији степен тренутно није познат, значајно ће утицати на то да ли ће двадесетосмогодишњак из Београда отпутовати у Токио.

Вреди подсетити да је Јокић одјавио позив селектора Кокошкова после изузетно напорне сезоне иако је имао око месец и по дана одмора до почетка Игара.

Према доступним информацијама, Богдан жели да учествује на Олимпијским играма, али после анализе постојеће ситуације, тешко да би му ико могао замерити ако од истих одустане.