Прочитај ми чланак

ПОРОДИЧНА ТРАГЕДИЈА Циципас пет минута пред почетак финала сазнао тужну вест

0

Стефанос Циципас, грчки тенисер ког је Новак Ђоковић победио у финалу Ролан Гароса, играо је упркос породичној трагедији.

Циципас је играо своје прво Гренд слем финале, водио је са 2-0 у сетовима, али против титана се не може.

Foto: Tanjug/AP

Новак је потврдио да је његова ментална снага јача од сваког тенисера на свету, превазишао је маратон са Рафом и када је први пут сломио Циципаса, даље је све било лако у налету самопоуздања.

Стефанос је имао мотив више за титулу због смртног случаја у породици, одласка баке коју је много волео и која је много утицала на њега.

Око 1 после поноћи, нису се слегли утисци и Стефанос је желео да јој ода почаст на друштвеним мрежама, посветивши јој овај успех.

Ипак, испоставило се да је и финале против Новака максимум у овом тренутку, на први Гренд слем пехар ће морати још да причека.

„Живот није само победа или пораз. Ради се о уживању у сваком тренутку у животу, било да си сам или с другима. Живети испуњен живот без беде и одбацивања. Подизање трофеја и слављење победа је нешто, али не све. Пет минута пре него што сам изашао на терен, моја вољена бака изгубила је животну битку. Мудра жена чија се вера у живот и спремност за давање и пружање не могу упоредити са било којим другим људским бићем које сам икада упознао. Важно је имати више људи попут ње на овом свету. Јер људи попут ње чине вас живим. Чине вас да сањате. Желео бих да кажем да је ово без обзира на дан, околности или ситуацију у потпуности посвећено њој и само њој. Хвала ти што си одгајала мог оца. Без њега ово не би било могуће“, написао је Циципас.