• Почетна
  • СПОРТ
  • ПОНОВО ЋЕ СТАТИ НА НОГЕ: Бивши кошаркаши набавили Наташи Ковачевић протезу
Прочитај ми чланак

ПОНОВО ЋЕ СТАТИ НА НОГЕ: Бивши кошаркаши набавили Наташи Ковачевић протезу

0

natasa-kovacevic-foto-facebook-1382884401-387935

БЕОГРАД – Бивши кошаркаши Црвене звезде Зуфер Авдија и Предраг Богосављев помоћи ће кошаркашици Наташи Ковачевић да поново стане на ноге пошто су пронашли одговарајућу протезу.

Наташи, којој је нога ампутирана пре месец и по дана после саобраћајне несреће, Авдија је пронашао адекватну протезу у Израелу, где живи последњих година.

„Уз помоћ мог великог пријатеља Предрага Богосављева, који сада ради у ФИБА у Ниону, пронашли смо у Израелу протезу каква одговара Наташи. Ступио сам у контакт са њеним оцем Вукашином, како бих им то саопштио, јер ће и њему и целој породици бити лакше. Радујем се што ће та мала помоћ за Наташу бити велика. Израел је најпознатији по изради најмодернијих ортопедских помагала. Срећан сам што могу да помогнем, протеза се ради и ускоро ће стићи на Наташину адресу у Србију“, изјавио је Авдија.

Уз Наташу су одмах после несреће стали Кошаркашки савез Србије, као и Министарство спорта и омладине на челу са министром Вањом Удовичићем, а недавно је помоћ српској кошаркашици понудила и кошаркашка федерација Француске, односно њен директор Горан Радоњић.

„Најважније је да Наташа има вољу и храброст. Потребно је да сви будемо уз њу и да јој помогнемо, како финансијски, око покривања трошкова опоравка, тако и око набавке протезе“, рекао је Авдија.

А да Наташа има воље покзала је недавно када је ушла у салу за тренинге и упутила неколико шутева ка кошу, први пут после несреће и ампутације. Она свакодневно ради у теретани, а највећа жеља јој је да се ослободи штака.

(Блиц)