Прочитај ми чланак

ПОМЕШАЛИ КАРАЂОРЂА И ОБИЛИЋА Турци траже оштру казну за Партизан!?

0

Више турских медија објавило је да су навијачи Партизана, током квалификационог меча за Лигу Европе против Малатије, на трибинама стадиона у Хумској развили заставу на којој је лик Милоша Обилића.

Турски медији наглашавају да је то била грозна и срамотна порука навијача црно-белих, уз објашњење да Срби славе Обилића као националног хероја јер је убио султана Мурата 1389. године у боју на Косову. Све је то, ипак, измишљотина! На трибинама стадиона Партизана није било барјака са ликом Милоша Обилића, већ застава са портретом Карађорђа Петровића, такође, заклетог непријатеља Турака, што се видело на насловној фотографији објављеној уз текст.

Портал „Јени акит“ пренео је у извештају са меча из Београда да српски навијачи никад у прошлости нису пропустили прилику да у мечевима са турским екипама вређају ривала на националној основи.

– Српски навијачи су баш као и у претходним мечевима са другим турским тимовима певали увредљиву песму: „Сваки Турчин зна, свака була зна, да је Обилић, српски син, заклао Мурата!“ Исто су радили прошле године у мечу против Бешикташа, а и тада се на трибинама нашла застава са Обилићевим ликом – објавио је „Јени акит“.

Подсетимо да су челници Партизана у четвртак, пред меч са Малатијом, издали саопштење, упутивши јавни апел навијачима да се током меча са турским клубом не скандирају увредљиве пароле.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!