Прочитај ми чланак

Поледица: Вазура је слагао да невакцинисани неће моћи да играју

0

Мирко Поледица, председник синдиката професионалних фудбалера "Независност" каже да нису тачни наводи Милоша Вазуре, генералног директора Партизана, о вакцинацији против коронавируса.

Вазура је за Телеграф рекао да црно-бели, ако прођу Спарту из Прага у Лиги конференција, неће моћи да играју даље ако нису вакцинисани.„Добили смо смернице од УЕФА на „онлајн“ састанку да ће ПЦР тестови, односно медициско изузеће, важити још само у првом двомечу друге фазе такмичења у Лиги конференција и да после тога они који не буду вакцинисани неће моћи да играју утакмице у њиховим такмичењима“, навео је Вазура.

Поледица то демантује и позива се на одлуку УЕФА, о којој је било речи.

„Данас је директор ФК Партизан Милош Вазура, слагао и узнемирио јавност и играче, да играчи који нису вакцинисани неће моћи да играју утакмице у УЕФА такмичењима. Таква одлука не постоји. УЕФА је данас објавила одлуку, којом предвиђа реципрочно тестирање и додатне обавезе“, рекао је Поледица.

Суштина се своди на то да ће, пошто неке од земаља чланица УЕФА имају посебна ковид правила, играчи који долазе на гостовања у те земље, мораће да прођу специфична тестирања да би ушли у земљу.

Данас је директор ФК Партизан М. Вазура, слагао и узнемирио јавност и играче, да играчи који нису вакцинисани неће моћи да играју утакмице у УЕФА такмичењима. Таква одлука НЕ ПОСТОЈИ.

Иста правила тестирања проћи ће и тим који у првој ситуацији има улогу домаћина, а у наредној госта. Наводи се и да антигенски тестови неће бити признавани, те да ће као валидно мерило бити узиман ПЦР тест на коронавирус.

УЕФА у одлуци коју је објавио Поледица описује и какви ће се типови маски тражити да би неко могао да присуствује утакмици.