Прочитај ми чланак

ПОЛА АМЕРИКЕ ПИШЕ О СРБИЈИ после победе над Грчком: Ништа им није јасно…

0

Новинари са "оне стране океана" не престају да пишу о момцима Александра Ђорђевића

Србија је у недељу увече усред Атине после преокрета победила Грчку у финалу Акрополис купа и тако наставила савршен резултатски низ на припремама (без иједног пораза).

FOTO: TANJUG/AP

На том мечу, поред повређених Милоша Теодосића и Драгана Милосављевића, те Владимира Лучића, није играо ни један од најбољих светских кошаркаша Никола Јокић. Амерички новинари који прате спорт међу обручима поприлично подробно су се позабавили том темом, али оно што прво упада у очи је – уплашили су се кад су видели колико су Орлови моћни и без главних играча.

Марк Спирс са ЕСПН-а је о томе обавестио пола милиона својих пратилаца на Твитеру следећим речима:

– Србија је управо добила Јаниса и Грчку у ревијалном мечу, после продужетка и то без Јокића.


Харисон Винд, који прати Јокићеве Денвер Нагетсе за популарни портал „БСНДенвер“ у америчкој савезној држави Колорадо, нагласио је да би „орлови“ могли да буду кобни и за Американце на Мундобаскету:

– Србија стварно прети да победи САД на Светском првенству. Има врхунски таленат и тимски дух који је изграђиван дугогодишњим играњем заједно – поручио је Винд.


Џонатан Ђивони са „Драфт експреса“ је овако видео меч у Атини:


– Добра припремна победа за Србију пред 18.000 непријатељских грчких навијача, и то без Николе Јокића. Срби ће бити супер тежак ривал за свакога (укључујући Американце) због начина на који играју одбрану, због начина на којих се код њих лопта креће и како шутирају. Грци и даље покушавају да пронађу најбољи начин да користе ФИБА Јаниса – написао је Ђивони.

Даг Смит, који више од две деценије прати актуелне НБА шампионе, Торонто Репторсе, упозорио је америчку јавност:

– Србија је добила са пет разлике у лудом пријатељском мечу. Неки момци (Јокић) су одмарали, али, ипак, луд пријатељски меч. Немојте да вам промакне Србија када Светско првенство почне – поручио је Смит.

По свему судећи, Американцима неће бити нимало свеједно уколико налете на Србију.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!